'Dünyanın en pahalı tablosu' unvanının sahibi değişti

'Dünyanın en pahalı tablosu' unvanının sahibi değişti

Gaugin’in Nafea Faa Ipoipo (Ne zaman Evleneceksin?) tablosunun gerçek fiyatının ortaya çıkmasının ardından Paul Cezanne imzalı The Card Players tekrar dünyanın en pahalı tablosu unvanına kavuştu.

Paul Cezanne, The Card Players

Gaugin’in 1892 yapımı Nafea Faa Ipoipo (Ne zaman Evleneceksin?) 300 milyon dolara satıldığında dünyanın en pahalı tablosu unvanını almıştı. Ancak 2 yıl sonra gerçek fiyatın 210 milyon dolar olduğu açığa çıktı.

Sanat Atak'ın haberine göre; 2015’te gerçekleşen satış medyada "300 milyon dolar" bedeliyle duyurulsa da mahkemeye konu olması satışın detaylarını ortaya çıkardı. Satıştan alması gereken yüzde 10 komisyonu tahsil edemediği için dava açan galerici Simon de Pury, yıllar süren pazarlığın sonunda gerçek satış fiyatının 90 milyon daha az olduğunu açıkladı. Bu bilgiyle birlikte 2012’de 250 milyon dolara Katar’a satılan Paul Cezanne imzalı The Card Players tekrar dünyanın en pahalı tablosu unvanına kavuştu.

Paul Gauguin, Nafea Faa Ipoipo?

KAMUYA AÇIK REKOR PABLO PİCASSO’NUN

Şimdiye kadar kamuya açık müzayedelerde ulaşılan en yüksek fiyatsa, bir Picasso eserine, Les femmes d’Alger (Version ‘O’)’ya ait. 1955 yapımı resim 2015 Mayıs'ında 179.4 milyon dolara satılmıştı.

Pablo Picasso, Les femmes d'Alger (Version 'O')

DAHA FAZLA