Dünyada ilk: Eski uçaktan okul bahçesine kütüphane

Dünyada ilk: Eski uçaktan okul bahçesine kütüphane

Antalya'nın Aksu ilçesinde faaliyet gösteren Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bir hayırsever tarafından hibe edilen yolcu uçağı, okulun bahçesinde kütüphane olarak kullanılacak.

Antalya'nın Aksu ilçesinde faaliyet gösteren Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bir hayırsever tarafından hibe edilen yolcu uçağı, parçalara ayrılarak üç tırla nakledildi.

Uçağın taşınması sırasında vatandaşların cep telefonları ile görüntü ve fotoğraf çektikleri görüldü.

KÜTÜPHANE OLACAK      

Okul müdürü Haldun Çevik yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı'nda olduğunu geçen sene öğrendiği bu uçağın liseye kazandırılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Çevik, yaklaşık bir yıllık çabaların ardından amaçlarına ulaştıklarını belirterek, "Bir okulun bahçesinde yolcu uçağının kütüphane olarak hizmet vermesi dünyada ilk olacak. Normalde bu uçak hurdaya gidecekti. Şimdi ise okulumuzun bahçesinde çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacak. Sadece kütüphane olarak da kalmayacak. Hem müze hem de ders materyali olarak eğitim hayatına okulumuzun bahçesinde katkı sağlayacak." diye konuştu.

Bu uçağın 2011 yılında Antalya Havalimanı'na inişi sırasında kanadının üstüne düşmesi sonucu kullanılamaz duruma geldiğini aktaran Çevik, çoğu malzemelerinin orijinal bir şekilde durduğunu dile getirdi.

Uçağı kütüphaneye dönüştürdükten sonra diğer illerden öğrencileri davet edecekleri bilgisini veren Çevik, "İçinde bir sinema salonu olacak. Bu uçağın hayat hikayesini anlatan bir videomuz olacak. Çocuklarımız gerçek bir uçağın içinde o heyecanı tadacaklar." dedi.

Haldun Çevik, uçağın 1,5 milyon liradan ihaleye çıkarıldığını ve bir hayırsever tarafından satın alınarak okula hibe edildiğini sözlerine ekledi. Uçağın yaklaşık iki aylık bir çalışmanın ardından yeni kimliğiyle hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

DAHA FAZLA