DTK Eş Başkanı Leyla Güven: Kobane ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız

DTK Eş Başkanı Leyla Güven: Kobane ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız

DTK Eş Başkanı Leyla Güven yaptığı açıklamada, AKP ve MHP’nin referandumda kaybetmesi ardından gündemi değiştirmek için saldırıda bulunduğunu belirterek, "Kobane ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız" dedi.

DBP Diyarbakır İl Örgütü’nde TSK’nın Rojava ve Şengal’i bombalamasına ilişkin basın toplantısı yapıldı. Toplantıya DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP İl Eş Başkanı Ruken Akça, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülsen Özer ve TJA üyeleri ile DBP yöneticileri katıldı.

Şûjin'de yer alan habere göre, Şengal’in TSK savaş uçakları tarafından bombalanmasına tepki göstererek, AKP ve MHP’nin referandumda kaybetmesi ardından gündemi değiştirmek için saldırıda bulunduğunu dile getiren DTK Eş Başkanı Leyla Güven, “Kobane ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız. Gün direniş ve mücadele günü” diyerek, tüm halklara çağrıda bulundu.

Açıklamada konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, sabah saatlerinde TSK savaş uçakları tarafından Şengal’in bombalandığını dile getirerek, “Sivil peşmerge ve YPG savaşçılarının yaşamını yitirdiği bilgisini aldık. Bu saldırıyı kınıyoruz. Kürtlerin iradesinin kırılmasına izin vermeyiz. Şengal hala DAİŞ çetelerinin hedefi halinde. Kürtlerden sonra her insan onların hedefidir. YPS savunmasını yaptı. Halkını savunuyor” dedi.

‘AKP VE MHP GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN SALDIRIYOR'

AKP ve MHP’nin referandumda kaybetmesi ardından gündemi değiştirmek için saldırıda bulunduğunu dile getiren Leyla Güven, “AKP ve MHP Kürtlere karşı kaybetti, Kürtler birlik oldu AKP bitti. Güney hükümetine de çağrımız var. Türkiye askerlerinin topraklarınızı vurmasına izin verme. Orada yaşamını yitirenler kim olursa olsun kardeşimizdir. Bu nedenle bu kirli ittifaktan vazgeçin. Kürt kurumları olarak, Şengal’de yapılan bombalamayı Amed’de yapılmış gibi sayıyoruz, farkımız yoktur. 4 parça Kürdistan birlik olmalı, Kobanê’ye nasıl sahip çıktıysak benzer bir süreçteyiz. Şimdi ayaklanmamız ve Şengal’in yalnız olmadığını haykırmamız gerekiyor” vurgusunu yaptı.

'REFERANDUM'DA NASIL KAZANDIYSAK YİNE KAZANACAĞIZ'

Şengal’e sahip çıkılması çağrısında bulunan Leyla, “Bugünden itibaren herkes planını yapsın, sokaklara çıkalım, sokaklar bizim hakkımızdır. Türkiye’de de insanlar ayaklanmış, oylarının hakkını istiyor. Süreç aynı süreç burada sıkıyönetim var bunu kabul etmiyoruz. Kobanê ruhu ile Şengal’e sahip çıkacağız. Ortadoğu’da asayişi sağlayan güçler savaş uçaklarının topraklarını bombalanmasına izin vermemeliydi. Neden sessiz kalıyorlar. Bizler üzerimize düşeni yapacağız. Gün direniş ve mücadele günü. Referandumda nasıl kazandıysak yine kazanacağız” dedi.