DT’den kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasına açıklama

DT’den kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasına açıklama

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Meclis’te oynanan tiyatro oyununda kadınların sahneye çıkarılmamasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Devlet Tiyatroları (DT)  Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kadın sanatçıların Meclis’te sahneye çıkmasının engellendiği yönündeki haberler yalanlandı.

Açıklamada “Meclis Sohbetleri programında ‘Birinci Meclis, Gazilik ve Şehitlik Ruhu’nu ele alan toplantının içeriğini zenginleştirmek gayesiyle kısa bir tiyatro gösterisi yapılması için Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden destek talep edildiği” belirtilirken kadın ve erkekler sanatçıların, TBMM tören salonunun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini aldığı söylendi.

DT'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın, 28 Mart 2018 tarihinde TBMM’de düzenlediği ‘Meclis Sohbetleri’ toplantısında "Kadınlar Sahneye Çıkmasın" başlıklı asılsız haber üzerine açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

​ Meclis Sohbetleri programında ‘Birinci Meclis, Gazilik ve Şehitlik Ruhu’nu ele alan toplantının içeriğini zenginleştirmek gayesiyle kısa bir tiyatro gösterisi yapılması için Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden destek talep edilmiştir.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüzden gelen kadın ve erkek sanatçılarımız, TBMM tören salonun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini almış, toplantının başında 10 dakikalık bir gösteri düzenleyerek Çanakkale Türküsünü ve Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirini birlikte icra etmişlerdir.

Gösteride kadın ve erkek oyuncularımız birlikte sahneye çıkmış, tarihimize ve şehitlerimize saygıyı ifade eden bu gösteri izleyenler tarafından büyük beğeniyle seyredilmiş ve uzunca bir müddet ayakta alkışlanmıştır.

Kurumumuzu ve sanatçılarımızı yıpratmaya yönelik yapılan bu art niyetli haberleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."