DTCF’de gökkuşağına yasak

DTCF’de gökkuşağına yasak

Ankara Üniversitesi DTCF’de LGBTİ+ Kolektifi’nin gökkuşağı bayraklı standı Rektörlük talimatıyla kaldırıldı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) güvenlik görevlileri LGBTİ+ Kolektifi’nin standını ve gökkuşağı bayrağını kaldırdı.

Kolektiften öğrenciler, fakülte yönetimi ile görüşmelerinde talimatın Rektör Erkan İbiş’ten geldiğini, “üniversitenin LGBTİ+’larla anılmamasının istendiğini” ve “rahatsız olanların şikayeti üzerine” bayrağın yasaklandığını öğrendi.

LGBTİ Kolektifi gün boyunca yaşananları sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Bugün homofobik rektörün keyfi yasaklamalarıyla karşılaşıldı. LGBTİ+ Kolektifi'nin gökkuşağı bayrağı serdiği masa Rektör Erkan İbiş tarafından verilen talimatla kaldırıldı. Bunun gerekçesi sorulduğunda ise ‘Rahatsız edici’ bulunduğu, basına bu şekilde yansımaması gerektiği ve üniversitenin adının LGBTİ+’lar ile anlamayacağı, böyle bir şeye yer verilmeyeceği söylenerek durum savunuldu. Bir arkadaşımız gökkuşağı bayrağını sırtına asarak tüm engellemelere rağmen bu bayrağın orada bulunabileceğini göstererek tepkisini koymuştur.

Biz LGBTİ+ Kolektifi olarak buradan rektör İbiş'e ve tüm ibişlere cevap veriyoruz. LGBTİ+’lar olarak üniversitelerimizde gökkuşağının tüm renkleri olarak varız var olmaya devam edeceğiz. Sizin saklamaya, kaldırmaya çalıştığınız renkler bizim sizlere karşı kalkanımızdır! Tüm zorluklara rağmen karanlığa karşı gökkuşağı kazanacak!”

 

DAHA FAZLA