Dövülerek katledilen Şehriban Elmas'ın ilk duruşması yarın görülecek

Dövülerek katledilen Şehriban Elmas'ın ilk duruşması yarın görülecek

Adana’da, eşinin öldüresiye dövmesi sonucu 20 yaşında katledilen Şehriban Elmas’ın ilk duruşması yarın görülecek.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan Şehriban Elmas davasının ilk duruşması, yarın saat 09:30'da görülecek. Evliliği boyunca eşinden ve onun ailesinden şiddet gören Şehriban Elmas 20 yaşında eşinin öldüresiye şiddet uygulamasıyla hayatını kaybetmişti.

Adana Kadın Platformu tarafından Şehriban’ın duruşmasına katılım çağrısında bulunularak, “Takip ettiğimiz davaların büyük çoğunluğunda katil erkekler ağır cezalar aldılar. Şehriban Elmas davası da bizim için göz göre göre gelmesine karşın önlenmemiş olan bir cinayetin davasıdır. Şehriban'ın ve öldürülen kadınların hesabını sormak ve başka kadınların aramızdan alınmasına izin vermemek için Şehriban'ın davasını takip edeceğiz. 14 Şubat'ta tüm kadınları Adana Adliyesine dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

‘KORUMA KARARI’ KORUYAMADI

Evliliği boyunca hem eşinden hem de eşinin ailesinden şiddet gören Şehriban 5 Aralık 2016 tarihinde öldürüldüğünde 20 yaşındaydı. Ekim ayında yaşadığı şiddetten kurtulmak için yaptığı başvuru ile hem eşi İzzet Elmas hem de kayınvalidesi ve kayınbabası hakkında bir ay uzaklaştırma cezası verilmişti. Ancak koruma kararı Şehriban’ın katledilmesini engelleyemedi.  

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan Şehriban Elmas davasının ilk duruşması, yarın saat 09:30'da görülecek. 5 sanığın yargılanacağı davada Şehriban’ı katleden İzzet Elmas asıl sanık, onun annesi, babası, kardeşi ve amcaoğlu ise iştirak edenler olarak iddianameye girdi.

Dava; Şehriban’ın vücudunda pek çok darp izinin olması, boğazının sıkılmış olduğunun ve kafasına sert bir cisimle vurulduğunun anlaşılması gerekçe gösterilerek “canavarca hisle ve eziyet çektirerek eşi öldürmek” suçundan açıldı. 

 

DAHA FAZLA