Dosyalar avukatlardan önce AA’ya mı veriliyor?

Dosyalar avukatlardan önce AA’ya mı veriliyor?

"Dosyada gizlilik kararı var" denilerek avukatlara verilmeyen bilgiler AA haberlerinde paylaşılıyor.

Erzurum’da bir hafta önce gözaltına alınan HDP ve DBP’li 40 yöneticinin gözaltı süresi bir hafta uzatıldı. "Dosyada gizlilik kararı var" denilerek avukatlara bilgi verilmezken, Anadolu Ajansı (AA) gözaltı gerekçesini yazdı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; Erzurum merkez ve Karaçoban, Karayazı, Tekman, Hınıs ve Köprüköy ilçelerinde 9 Şubat'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerine yönelik ev baskınlarında gözaltına alınan isimlerin gözaltı süresi bir hafta uzatıldı. Aralarında HDP, DBP il ve ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu partililer Erzurum TEM Şube'de tutuluyor.

AA'YA GİZLİ DEĞİL!

Dosyaları hakkında gizlilik kararı bulunduğu gerekçesiyle avukat ve ailelere herhangi bir bilgi verilmezken, AA 13 Şubat tarihli “Afrin operasyonunu protesto hazırlığına 40 gözaltı” başlıklı haberiyle gözaltı gerekçelerini duyurmuş oldu.

Gözaltında tutulanların isimleri şöyle: “Şebeki Sarıdemir, Burhanettin Özel, Abdurrahman Kanmaz, Cahit Kırmacı, Enver Duman, Yakup Aras, Yavuz Kaya, Kenan Yıldırım, Cemalettin Şengül, Nevzat Çavuş, Kazım Keleş, Remziye Sönmez, Ekrem Uğraş, Abdulkerim Keleş, Zübeyir Uğun, Dinçer Polat, Burhanettin Şahin, Abdurrahim Göksu, Nuri Kandemir, Esat Kaplan, Ebubekir Bukdemir, Necati Yazıcı, M. Reşit Tatlı, Selameddin Helvacı, Ahmet Kılıç, Ismet Karabulut, A. Cemal Yazıcı, Yakup Yıldız, İlhami Kara, Aydın Ekici, Davut Bingöl, Sıracettin Özyalçın, Aykut Ahmet Kara, Meral Alagöz İmre, Necati Aksoy, Halit Yılmaz, Ahmet Koçak, Mehmet Güler, Servet İnce ve Muhammed Atalay.”