Dört gazeteci daha tutuklandı

Dört gazeteci daha tutuklandı

El konulan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 3 editörü ve 1 çalışanı “örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı. Gazetenin 3 çalışanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İstanbul 7’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından TMSF’nin kayyum olarak atandığı Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin editör ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 7 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Gazetecilerin ifadelerini almayan savcı, Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu, Hicran Urun, Pınar Tarlak ve Ramazan Sola’yı tutuklama talebiyle 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Gazete çalışanı Nedim Demirkıran ve gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazit’in ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. 

Hakimlik tarafından ifadeleri alınan Çelebi, Hacıoğlu, Urun ve Tarlak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanırken, Demirkıran, Sola ve Beyazıt adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

22 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Gün Matbaacılık’ın sahibi Kasım Zengin'in de olduğu 20 kişi ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul, “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ile “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla çıkarıldıkları sulh ceza hakimlikleri tarafından tutuklanmıştı.(MA)

DAHA FAZLA