Dört ayda valizlerle 6.2 milyar dolar kaçırılmış: Türkiye'ye kayıt dışı giren Arap sermayesi geri mi dönüyor?

Dört ayda valizlerle 6.2 milyar dolar kaçırılmış: Türkiye'ye kayıt dışı giren Arap sermayesi geri mi dönüyor?

Net hata noksan kaleminin son dört ayda 6,2 milyar dolar negatif vermesi, "Türkiye'ye kayıt dışı giren Arap sermayesi geri mi dönüyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Türkiye ekonomisinin yurt dışı ile yapılan tüm işlemlerinin bilançosunu oluşturan ödemeler dengesinde yer alan Net hata noksan kaleminin son dört ayda 6,2 milyar dolar negatif vermesi, "Türkiye'ye kayıt dışı giren paralar geri mi dönüyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Ocak ayı itibariyle yıllık bazda pozitif 10.9 milyar dolar olan net hata ve noksan nisan sonunda yine pozitif olmak üzere 3.8 milyar dolara gerilediğini belirterek, "dört ayda 6.2 milyar dolar gitmiş, bu para geldiği yere, yani Körfez ülkelerine mi götürülmüştür?" sorusunu gündeme getirdi.

Aktaş'ın bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Net hata noksan dört ayda negatif 6.2 milyar dolar olmuş, yani bu kadar para 'çıkmış'...

Hemen belirtelim, ocak ayı itibariyle yıllık bazda pozitif 10.9 milyar dolar olan net hata ve noksan nisan sonunda yine pozitif olmak üzere 3.8 milyar dolara gerilemiş.

Eğer pozitif net hata "gizemli para girişi" ise, negatif net hata noksan da bu mantığa göre "gizemli para çıkışı" demek. Şimdi de şu soruların sorulması gerekmiyor mu:

'Kimin parasını kimden alıp nereye götürüyorsunuz... Bu parayı götürenler kimlerdir... Dört ayda 6.2 milyar dolar gitmiş, bu para geldiği yere, yani Körfez ülkelerine mi götürülmüştür..."

DAHA FAZLA