Dokuz Eylül'de 'evet' etkinliği için resmi davet gönderen rektörlük 'hayır' etkinliğine izin vermedi

Dokuz Eylül'de 'evet' etkinliği için resmi davet gönderen rektörlük 'hayır' etkinliğine izin vermedi

AKP’li Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un konuşmacı olduğu ‘evet’ etkinliğine izin verip, öğretim görevlileri ve öğrencilere resmi davet gönderen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, CHP’nin hukukçu milletvekillerinden İlhan Cihaner’in etkinliğine izin vermedi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop'un konuşmacı olarak katılımıyla geçtiğimiz 10 Mart tarihinde DESEM 75. Yıl Amfisinde 'evet' propagandasının yapıldığı bir etkinlik gerçekleştirilmişti. Etkinlik öncesi rektörlük tarafından, öğrencilere ve öğretim görevlilerine resmi davet yapılmıştı.

BirGün gazetesinden Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de, aynı yerde 31 Mart tarihinde CHP İstanbul İlhan Cihaner’in katılımıyla 'Referandum Sürecinde Demokrasi ve Hukuk' konulu konferans düzenlemek için rektörlüğe başvurdu. Ancak rektörlük bu konferansa izin vermedi. Bunun üzerine öğrenciler, konferans için üniversitenin karşısında yer alan Buca Belediyesi Tarık Akan Kültür Merkezi'ni ayarladı. 

Konuyla Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Cevdet Oral ile görüşen Cihaner, kendisine "Bu süreçte çok fazla milletvekilinden, siyasiden bu tarz etkinlik talepleri var. Bütün talepleri karşılayamayacağımız için böyle bir karar aldık" denildiğini söyledi.

Oral’ın Mustafa Şentop’a izin verilmesini ise "Anayasa Komisyonu Başkanı olarak teklifin ne getirip ne götürdüğünü anlattı" diye açıkladığını belirten Cihaner, "Benim de bunları anlatacağımı söylememe karşın tavırları değişmedi. Üzerlerinde bir baskı olduğu çok net biçimde anlaşılıyor. Biz de aynı saatlerde kampüsün tam karşısında yer alan Tarık Akan Kültür Merkezi’ne aldık etkinliğimizi" ifadelerini kullandı.