Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü AKP'li Şentop'a, 'Evet'i anlatması için salon ve öğrenci 'ayarladı'

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü AKP'li Şentop'a, 'Evet'i anlatması için salon ve öğrenci 'ayarladı'

”Hayır” diyen öğrencilerin her türlü etkinliğine karşı baskılar sürerken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü AKP'li Şentop'a 'evet'i anlatacağı söyleşi için salon ve öğrenci 'ayarladı'.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, AKP’li Mustafa Şentop’un anayasa değişikliği hakkında yapacağı söyleşi ve YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın katılacağı ‘Sağlık Söyleşileri’ için  kendileri tarafından belirlenen öğrencilere kontenjan ayırdı. Konferans salonu ise üniversitenin dışında tahsis edildi.

AKP’li Mustafa Şentop’un ‘evet’i anlatmak için geleceği konferansa Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü  tarafından 20 öğrenci katılabilecek. Saraç’ın söyleşisi için ise 30 öğrenci belirlendi. Katılım için form hazırlayan rektörlük öğrencilerin T.C kimlik numarasına kadar tüm bilgilerini istedi.

Öte yandan Şentop’a yönelik protestoları engellemek isteyen rektörlük söyleşi için okulun içinde değil dışında bir salon ayarladı.

Rektörlükten Prof. Dr. Adman Kasman imzasıyla fakülte dekanlıklarına ve yüksekokul müdürlüklerine gönderilen yazıda 10 Mart 2017 Cuma günü saat 10.00’da DESEM 75. yıl amfisinde Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından anayasa değişikliği hakkında yapılacak söyleşiye katılmak üzere 20  öğrencinin, 13 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14.00’de Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından yapılacak Sağlık söyleşilerine katılmak üzere (bugün) saat 16.30’a kadar yazı ile genel sekreterliğe bildirilmesini ve bildirilen öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımının sağlanmasını önemle rica ederim” dendi.

ÖĞRENCİLER: SON SÖZÜ ÜNİVERSİTELER SÖYLEYECEK

Üniversite öğrencileri ise rektörlüğün tavrına tepki gösterdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan açıklamda  “Üniversitelerde görüşlerini dile getiren öğrencilere baskılar devam ederken Dokuz Eylül Üniversitesi’nde AKP Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’a rektörlük tarafından yer tahsis edildi.

Öğrencilerin tepkisinden çekinen rektörlük ‘Evet’ toplantısı için yalnızca kendileri tarafından belirlenecek olan 20 kişilik ‘öğrenci’ toplamına kontenjan açtığını bildirdi. Bunun yanı sıra üniversitelere girmekten ve üniversitelere girmekten korkanlara rektörlük tarafından kampüs dışında bir salon tahsis edildi.

Üniversiteler geçmişten bugüne dek özgürce bilim üretenlerin ve biat etmeyenlerin kalesi olmuştur. 

Bu sebeple rahatlıkla ve bir kez daha söylüyoruz: Son sözü üniversiteler söyleyecek.” denildi.

GÖREVE BESMELE İLE GELMİŞTİ

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, rektörlük görevini Prof. Dr. Mehmet Füzün'den dualarla devralmıştı.

DAHA FAZLA