Doğanın gücü insansız hava aracını yendi

Doğanın gücü insansız hava aracını yendi

Artvin'de, baraj ve hidroelektrik santrali (HES) inşaatını görüntülemek için uçurulan drone (İnsansız Hava Aracı) çevrede uçan bir kartal tarafından parçalandı.

DHA'nın haberine göre; Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve HES projesinin inşaatı devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında 486 milyon 875 bin liraya ihale edilerek yapımına başlanan projelerin inşaatına ilişkin drone ile yapılan hava çekimleri sırasında baraj bölgesinde yuvası bulunan kartal, 350 metre yükseklikte çekim yapan DSİ'ye ait drone'u pençeleriyle yakaladı.

Daha sonra pençeleriyle tuttuğu drone'u yuvasına taşıyan kartal, drone'u bir süre yuvasında sakladıktan sonra yeniden havalanarak aracı yüksekten yere bıraktı. Gökyüzünden yere düşen drone, düştüğü bölgede parçalanmış halde bulundu.

DOĞAL YAŞAM İÇİN TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Son dönem yaygın olarak kullanılan drone'ların uçuş emniyetini olumsuz etkilemelerinin yanı sıra doğal yaşamda bulunan yırtıcı hayvanlar için de tehlike oluşturduğu biliniyor.

DAHA FAZLA