Doğal yaşam alanında görülen yaban domuzları İstanbulluları şaşırttı

Doğal yaşam alanında görülen yaban domuzları İstanbulluları şaşırttı

İstanbul'da ormanlık alanda görülen yaban domuzları, hayvanların doğal yaşam alanlarının ortasına dikilen lüks sitenin sakinlerini şaşırttı.

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde Seyrantepe bölgesinde bulunan ormanlık alana, dün yoğun yağmur yağışı sonrasında yaban domuzu sürüsü geldi. 

Türk Telekom Arena Stadı'nın arka tarafında bulunan lüks sitenin sakinleri de, yerleşimlerinin yakınlarına kadar gelen yaban domuzu sürüsünün görüntülerini sosyal medyada paylaştı. 

Görüntüleri sosyal medayadan paylaşan bir vatandaş, "20-30 tane var. Bunlar insanı ezip geçerler. İnanılmaz ya. Büyük bir sürü geçti. Bu İstanbul'da görülebilecek çok nadir manzaralardan birisi" dedi. Görüntülerde yaban domuzlarının çok sayıda yavrusu olduğu da görülüyor. 

Yaban domuzları ve daha birçok hayvan, Kuzey Ormanlarında yürütülen ulaşım projeleri ve lüks site inşaatları nedeniyle doğal yaşamlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Mega projeler başta olmak üzere bölgedeki ormanlık alanlarda yürütülen inşaat çalışmalarının doğal yaşam alanlarını işgal etmesi sebebiyle yaban domuzları, yiyecek bulmak için sık sık yerleşim bölgelerine yakın noktalara geliyorlar. Belli dönemlerde yaban domuzlarının boğazı yüzerek geçmesi de sık sık görülüyor. 

DAHA FAZLA