Diyarbakır’da ev baskını: 1’i polis 2 ölü, 9 polis yaralı

Diyarbakır’da ev baskını: 1’i polis 2 ölü, 9 polis yaralı

Diyarbakır'da bir eve polis tarafından düzenlenen baskında 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti, 9 polis yaralandı. Valilik baskına ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahallesindeki bir apartman dairesine polis baskın düzenledi. Helikopter destekli yapılan baskın sırasında evde silah sesleri yükseldi. Bölge polisler tarafından abluka altına alınırken, çıkan çatışma uzun süre devam etti.  

Çıkan çatışmada 1’i polis, diğeri de baskın yapılan evde olan kişi olmak üzere 2 kişi yaşamını yitirdi, 9 polis de yaralandı. Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre mahalleye gelen ambulanslar, ölü ve yaralıları hastanelere taşırken, bölgedeki abluka ve helikopter hareketliliği sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği’nden baskına ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “PKK KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere 03.11.2017 günü saat 06.00 sıralarında  gerçekleştirilen operasyon kapsamında; PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir adrese güvenlik güçlerimiz tarafından giriş yapıldığı esnada çatışma çıkmış, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere toplam 10 güvenlik görevlimiz  yaralanmıştır. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, ağır yaralanan güvenlik görevlimiz kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen çatışma sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”