Diyarbakır’da doktorlar HIV+ annenin doğumuna girmedi

Diyarbakır’da doktorlar HIV+ annenin doğumuna girmedi

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde meydana gelen olayda doğum yapacak HIV pozitif hastası kadının doğumuna doktorlar girmek istemedi. Ameliyata giren iki aylık asistanın eline iğne battı, protesto için diğer asistanlar iş bıraktı.

Diyarbakır’da gerçekleşen olayda çarşamba günü sancıları yüzünden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine giden HIV+ hastası kadın başka bir hastaneye sevkedilmek istendi. Serzeryan doğum yaptırılacak kadının ameliyatı için çağrılan Yrd. Doç. Dr. F.F. hastanın HIV virüsü taşıması sebebiyle doğumu yapmak istemedi. Diğer doktorların da ameliyatta görev almak istememesi üzerine ameliyatı bölüm sorumlusu Doç. Dr. E.A. gerçekleştirdi.

Asistan konusunda aynı sıkıntı yaşanırken tecrübeli asistanların ameliyata girmek istememesi üzerine ameliyata iki ay önce asistan olan bir hekim girdi. Tecrübesiz asistanın eline iğne batması sonucu asistan gözetim altına alınarak ilaç tedavine başladı.

Hoca ve uzman doktorları protesto eden asistanlar dün iş bıraktı. 20’yi aşkın asistan sağlık raporu alıp hastaneye gelmeyince poliklinikte hasta bakılamadı. Hafta sonu ve yılbaşı tatilinin birleşmesiyle beraber tedavi süreçleri aksayan hastalar mağdur oldu.

ANKARA TABİP ODASI'NDAN AÇIKLAMA

Ankara Tabip Odası sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Kliniği'nde, HIV virüsü taşıyan hamile kadının sezaryen ameliyatına girmek istemeyen görevli doktor ve asistanlar hakkında soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA