Diyarbakır'da Adalet, Vicdan ve Demokrasi Mitingi düzenlendi

Diyarbakır'da Adalet, Vicdan ve Demokrasi Mitingi düzenlendi

Halkların Demokratik Partisi(HDP) tarafından Diyarbakır’da Adalet, Vicdan ve Demokrasi Mitingi düzenlendi.

HDP tarafından Diyarbakır’da Adalet, Vicdan ve Demokrasi Mitingi düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu miting için miting alanına, üzerinde “Demokratik hukuk ilkeleri çiğnenemez”, “Gençlerin bugünü ve geleceği karartılamaz”, “Kadınların kazanımları yok edilemez” ve “Toplumsal barıştan vazgeçilemez” yazan pankartlar asılırken; mitinge katılan yurttaşların tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜ TÜRKİYE HALKLARIYLA BİRLİKTE GETİRECEĞİZ

HDP miletvekillerinin de katıldığı mitingde, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın gönderdiği mesaj okundu.

Yüksekdağ tarafından gönderilen mesaj şöyle:

“Yaşatılan onca acıya, katliama, zulme karşı boyun eğmeyen Amed halkı, kadınlar, gençler; Kandıra F Tipi Cezaevi’nden seçilmiş tüm yoldaşlarım adına hepinize yürek dolusu sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum.

Hiçbir hapishane düzeni baki değildir. Kendisi için sınırsız serbestlik, halklar içinse itaat ve esaret isteyen hiçbir iktidar kalıcı olamaz. ‘Durmayalım, faşizmi durduralım’ diyerek başlatmış olduğumuz kampanyamız, tüm ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların demokratik birliğiyle adalete giden yolu aralamaktadır. Vicdan ve adalet nöbetlerimiz de, bugün burada başlattığımız mitinglerimiz de, faşizme karşı oynadığı önemli rolü dolayısıyla tarih sayfalarına yazılacaktır.

Mezarlarımızdan bile korkan bu alçak faşist zihniyet karşısında elbette cesareti bulaştıran, umudu büyütenler kazanacak. Buna dair en ufak bir şüpheniz olmasın. Çünkü biz varız, HDP var ve zulme asla boyun eğmemiş olan halklarımız var, sizler varsınız. Yıkılan kentlerimiz yeniden kuracağız, yaralarımızı birlikte saracağız. Bu topraklara eşitlik ve özgürlüğü Türkiye halkları ile birlikte getireceğiz. Özgürlük halayına hep birlikte duracağız. Ve elbette vardık, varız, var olacağız.”

HATUN TUĞLUK’UN BOŞ KALAN MEZARINA FAŞİZMİ GÖMECEĞİZ

Yüksekdağ’ın mesajının okunmasının ardından kürsüye çıkan, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Saray’da oturanların hiçbir sorunu yok. Onların tek derdi kendi sermayelerini büyütmek. Büyük Türkiye herkesin iş bulduğu, bütün kimliklerinin kendini ifade edebildiği bir Türkiye’dir. Hatun anneyi, Ankara’da defnedemedik çünkü ırkçı saldırıya uğradık. Onun boş kalan mezarına faşizmi gömeceğiz. Hiçbir zaman bu ülkede kendi kendine provokasyon olmuyor. Bu saldırı gerçekleştirenleri ve göz yumanları lanetliyoruz, kınıyoruz.

Kürt halkı 4 parçada özgürlük, eşitlik adalet istiyor. Son günlerde referandumun savaş nedeni olduğunu söylüyorlar. AKP Genel Başkanı’na değil, Türkiye halkına seslenmek istiyorum: ‘Bütün halkların özgürlük ve kendi kendini yönetme hakkı vardır da Kürtlerin neden olmasın?’

Semih ve Nuriye ölüme mahkum edilmek isteniyor. İşten atılanlar için yürüttükleri bir mücadele var. Onlar yaşasın diye mücadele edeceğiz. Birlikte yeni bir yaşam için, Öcalan’ın üzerindeki tecritin kaldırılması için mücadele edeceğiz. Onun çözüm projesini hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Asla biat etmeyeceğiz ve direnerek kazanacağız.”

DAHA FAZLA