Diyarbakır Valisinden Kemal Kurkut açıklaması: Böyle olmasını istemezdik

Diyarbakır Valisinden Kemal Kurkut açıklaması: Böyle olmasını istemezdik

Diyarbakır’daki Newroz kutlamaları esnasında polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut'un ölümüne ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valilisi Hüseyin Aksoy 'Böyle sonuçlanmasını istemezdik' dedi.

Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarına giden üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un alana ‘elinde bıçakla girmek istediği sırada canlı bomba şüphesi’ oluştuğu iddia edilerek polis tarafından öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Valilisi Hüseyin Aksoy bir açıklama yaptı.

Vali Aksoy, “Böyle sonuçlanmasını istemezdik” dedi.

Kemal Kurkut kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşle öldürülmüştü. Saldırıda bulunacağı öne sürülerek öldürülen gencin İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut olduğu ortaya çıkmıştı.

Diyarbakır Valiliği cinayetin ardından "Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Ancak vurulma anına dair ortaya çıkan görüntülerde elinde bıçak ve yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan Kurkut’un daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladığı ve polisin o sırada açtığı ateşle yaşamını yitirdiği belirlenmişti.

AKSOY: ÜZÜCÜ BİR OLAY

Olayla ilgili Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’dan bir açıklama geldi. Dihaber’de yer alan habere göre Vali Aksoy dün katıldığı bir program sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine, söz konusu olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirterek şunları söyledi: "Dünkü açıklamada da belirttiğimiz gibi şahıs elinde bıçak ve çantasında bomba olduğunu söylemiş. Güvenlik güçleri de Nevruz kutlamasına katılan vatandaşların güvenliğini düşünerek böyle bir müdahalede bulunmuş. Böyle sonuçlanmasını istemezdik. Üzücü bir olay, konu her boyutuyla soruşturuluyor."

VALİLİĞİN İLK AÇIKLAMASI

Valilik olayla ilgili dün yaptığı açıklamada "Şahıs, etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır” denilmişti.