Diyarbakır Barosu ile Sosyal İş arasında ilk TİS imzalandı

Diyarbakır Barosu ile Sosyal İş arasında ilk TİS imzalandı

Sosyal İş Sendikası Diyarbakır Barosu ile ilk toplu iş sözleşmesini imzaladı. Toplu sözleşme, baronun Sur’da öldürülen eski başkanı Tahir Elçi’ye ithaf edildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Sosyal İş) ile Diyarbakır Barosu arasında ilk toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Baro da yapılan TİS törenine Sosyal İŞ Genel Başkanı Metin Ebetürk, TİS Daire Başkanı Mustafa Ağuş, Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, işyeri sendika temsilcisi İrşat İpek ile Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Ahmet Özmen, Baro yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı.

‘SOSYAL İŞ: TAHİR ELÇİ’YE İTHAF EDİYORUZ

Törende bir konuşma yapan Sosyal İş Genel Başkanı Metin Ebetürk, sözlerine Dünya Avukatlar Gününü kutlayarak başladı. Diyarbakır Barosu ile toplu iş sözleşmesi sürecinin, dönemin Baro Başkanı Tahir Elçi döneminde başladığını fakat Elçi'nin katledilmesi nedeniyle sürecin sekteye uğradığını belirten Ebetürk, TİS sürecinin şimdiki yönetim ile tamamlanabildiğini söyledi. Elçi'nin barış ve demokrasi ideallerinin takipçisi olduklarını ifade eden Ebetürk, "Tahir Elçi'nin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak ve anısını yaşatmak için, imzalayacağımız sözleşmemizi Tahir Elçi'nin anısına ithaf ediyoruz" dedi.

"Diyarbakır Barosu gibi insan hakları mücadelesinde etkin ve önemli yere sahip olan bir kurumda örgütlenmenin mutluluğu içindeyiz" şeklinde konuşan Ebetürk, toplu iş sözleşmesi sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

ÖZMEN: HAK MÜCADELESİ VEREN BARO SENDİKALAŞMAYA DUYARSIZ KALAMAZDI

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Ahmet Özmen ise konuşmasında, Diyarbakır Barosu'nun hak ve özgürlük mücadelesindeki konumu dikkate alındığında, sendikal örgütlenmeye duyarsız kalamayacağını kaydetti. Sendikal özgürlükler ve örgütlenmenin önemini vurgulayan Özmen, toplu iş sözleşmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İmzalanan sözleşmeyle Diyarbakır Barosu çalışanlarının idari ve mali hakları güvence altına alındı.