Diyanet'ten din görevlilerine deizm talimatı

Diyanet'ten din görevlilerine deizm talimatı

İmam hatiplilerin deizme kaydığının tespit edilmesi Diyanet’i korkuttu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki bir etkinlikte din görevlilerine “deizm propagandasına fırsat vermemeleri” gerektiğini söyledi.

Konuşmasında deizmden bahseden Erbaş peygamberi inkar eden, kenarda duran ve hiçbir şeye karışmayan bir tanrı anlayışının İslam’la ilgisinin olmadığını açıkladı.

Erbaş, konuya dair şu sözleri sarfetti:

“Peygamberi inkar ettiğinizde beraberinde kitabı, ahireti de inkar etmiş oluyorsunuz. Yani kendiliğinden olan bir tanrı anlayışı, onun dışında her şeyi inkar etmiş oluyorsunuz. Bu bir tuzaktır. Bu ateizme giden bir yoldur. Bunun propagandasını yapmak isteyenlere de fırsat vermeyin. Birileri de ‘Bakınız bize şöyle yaptınız, böyle yaptınız. Milletin çocukları bundan oluyor’ diye planlı bir propaganda yapıyorlar. Bunlara da aldırmayın. Bu da dini istismardır. Din istismarının en uç noktalarından birisidir. Bir de imam hatipteki bizim yavrularımıza iftira ediyorlar. Kim peygamberi, vahyi inkar eder de hala Müslüman kalır, böyle bir şey olur mu? Sizler bu tür propagandalara sakın prim vermeyin.”

DEİZM NEDİR?

Deizm veya Yaradancılık, tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır. Deizm genel olarak Dünya'ya veya Evren'in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanır.