Diyanet'ten bir skandal daha: Kuran kurslarında Şafilik var, Alevilik yok!

Diyanet'ten bir skandal daha: Kuran kurslarında Şafilik var, Alevilik yok!

12 yaş sınırı kaldırılan Kuran kurslarının programı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan programda Aleviliğe yer verilmezken, çocuklara kadınla erkeğin el ele tutuşmasını mekruh sayan Şafilik anlatılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz dönemi Kuran kursu programını açıkladı. Kurslardaki 12 olan yaş sınırını kaldırarak kreş çağındaki çocukların da yatılı kurslara katılmasının önünü açan Diyanet'in müfredatında Aleviliğe yer verilmezken, kadın ve erkeğin el ele tutuşmasını mekruh sayan Şafilik mezhebi programa dahil edildi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, yatılı Kuran Kursları Programı’nda Şafii’lik mezhebinin anlatılmasına özel önem veriliyor. Kurslarda, “İbadet Alanının Kazanımları” başlığı altında, kedi köpek beslemeyi haram, televizyon izlemeyi günah, kadın ve erkeğin el ele tutuşmasını ise “mekruh” ilan eden Şafii mezhebinin ibadet uygulamaları çocuklara anlatılacak.

ALEVİLİK YOK

Şafiiliğe özgü ibadet uygulamalarının anlatıldığı programda, Alevilik ve diğer mezhepler yok sayıldı. 

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın açıkladığı yaz Kuran kursu programına göre kurslar, ‘katılan çocukların tatil sonrasında cemaatle namaz kılmaları için de teşvik edici olması açısından önemli.’

 

DAHA FAZLA