Diyanet'ten bilime 'büyük' hizmet: Öğrencileri 'bilgi, görgü, tecrübe' için Umre'ye götürecek

Diyanet'ten bilime 'büyük' hizmet: Öğrencileri 'bilgi, görgü, tecrübe' için Umre'ye götürecek

Diyanet İşleri Bakanlığı, üniversitede okuyan öğrenciler için Umre seyahati düzenledi. Mekke ve Medine’yi ziyareti kapsayan gezi ile üniversite öğrencilerinin, “bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarını arttırmanın” amaçlandığı savunuldu. Bugüne kadar 250 öğrencinin katıldığı program çerçevesinde yıl içinde 51 tur yapılması planlanıyor.

Ekonomi, Kalkınma, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ve Kültür Bakanlıkları’nın da yer aldığı on bir bakanlıktan daha fazla bütçeye sahip olan Diyanet İşleri Bakanlığı, üniversitede okuyan öğrenciler için Umre seyahati düzenledi. Mekke ve Medine’yi ziyareti kapsayan gezi ile üniversite öğrencilerinin, “bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarını arttırmanın” amaçlandığı savunuldu. Bugüne kadar 250 öğrencinin katıldığı program çerçevesinde yıl içinde 51 tur yapılması planlanıyor.

UMRE'YE GİDENLER ARKADAŞLARINI DA GİTMELERİ İÇİN İKNA EDECEK

BirGün'den Mustafa Mert Yıldırım'ın haberine göre, uygulamanın Diyanet tarafından başlatıldığı tarihten bugüne 200 üniversite öğrencisinin Mekke ve Medine’ye götürüldüğü başkanlığın resmi sitesinden duyurulurken, öğrencilerle birlikte 4 din görevlisinin de kafilede yer aldığı belirtildi.

Başkanlığın internet sayfasından, geziye katılan öğrencilerin, üniversitelerine döndükten sonra diğer öğrencilerin de bu uygulamadan yararlanması için çalışmak istediği açıklamalarına yer verildi. Programa, şu ana kadar 750 üniversite öğrencisinin başvuruda bulunduğu açıklandı.

DAHA FAZLA