Diyanet İşleri Başkanı Görmez: 'Çocukların yanarak ölmesi Allah'ın takdiri'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki Kuran kursu binasında çıkan yangında altı çocuğun ölümünü ‘Allah’ın takdiri’ne bağladı. “Cenab-ı Hak bu şekilde takdir etti ve aldı” diyen Görmez, çocukları ‘hükmen şehit’ ilan etti.

DHA’da yer alan habere göre, Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya ve Şahin Kahraman için Dicle Üniversitesi Camisi’nde düzenlenen törende cenaze namazını Mehmet Görmez kıldırdı.

Görmez, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, “İlim yolunda hayatlarını elim bir kazada kaybeden genç yavrularımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onları ebediyete uğurlarken öncelikle anne babalarına sabır ve metanet diliyorum. Tek tesellimiz ilim yolunda hükmen şehit olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

'CENABI HAK TAKDİR ETTİ VE ALDI'

Son dönemdeki çatışmalara da atıf yapan Diyanet İşleri Başkanı, “Bazı gençler, maalesef eli kalem tutacak bazı gençler dağlara gittiler ve kardeşlerini katlettiler. Ve kendi hayatlarını da, ahiretlerini de berbat ettiler. Ama bu çocuklarımız, elim bir kazada bugün hiçbir kötülüğe bulaşmadan, bir Kuran kursunda, Kuran okuyarak hayatlarını ilim yolunda sarf etmeyi düşünüyorlardı. Fakat Cenab-ı Hak bu şekilde takdir etti ve aldı” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyünde elektrikli ısıtıcı yüzünden çıkan yangında, beşi çığlıklar içinde diri diri yanarak, altı çocuk can vermişti.

Kuran kursu binasında 15 gün önce de yangın çıktığı ve öğrencilerin kendi imkanlarıyla söndürdüğü öğrenilmişti.