DİSK'ten Adalet Mitingi'ne çağrı: Hepimiz için Adalet istiyor, Adalet için hepimiz ayağa kalkıyoruz!

DİSK'ten Adalet Mitingi'ne çağrı: Hepimiz için Adalet istiyor, Adalet için hepimiz ayağa kalkıyoruz!

Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu(DİSK); yaptığı basın açıklaması ile Pazar günü Maltepe’de yapılacak olan Adalet Mitingi’ne çağrı yaptı.

15 Haziran’da Ankara’da başlayan Adalet Yürüyüşü, 9 Temmuz Pazar günü Maltepe’de yapılacak olan Adalet Mitingi ile sona eriyor. Pazar günü yapılacak olan miting için bir çağrı da DİSK tarafından yapıldı.

DİSK’ten yapılan açıklamada, “Saraylar büyüdükçe küçülen adalet, bu ülkenin geleceğini ve tüm yurttaşları tehdit eder hale gelmiştir.” denirken; istenilen adaletin sadece hukukla değil, toplumsal eşitlikle olduğu; özgürlüğün, barışın ve demokrasinin teminatının adalet, adaletin temelinin ise eşitlik olduğu belirtilerek, Adalet Mitingi’ne çağrı yapıldı.

DİSK tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

15 Haziran 2016 tarihinde Ankara’dan başlatılan Adalet Yürüyüşü 9 Temmuz 2017’de İstanbul Maltepe’de yapılacak mitingle sona eriyor. DİSK olarak ülkemizin en yakıcı, en acil ve kapsayıcı talebiyle başlatılan bu yürüyüşe başından itibaren destek verdik. Bu desteğimizi Konfederasyon genel başkanımız ve yöneticilerimizin yanı sıra çok sayıda üyemizin yürüyüşe kitlesel katılımıyla 21 Haziran’da gösterdik. Yürüyüşe destek mahiyetindeki Adalet Nöbetlerine de farklı bölgelerde birçok kez katıldık. Öte yandan bağlı sendikalarımız da Adalet Yürüyüşü’nün farklı etaplarında yer aldılar. DİSK bu yürüyüşü desteklerken kamuoyuna şöyle seslenmişti:

“Saraylar büyüdükçe küçülen adalet, bu ülkenin geleceğini ve tüm yurttaşları tehdit eder hale gelmiştir.

Adalet bir kişiye teslim edilemez, bir kişiye hizmet edemez; tek bir kişiye hizmet eden adalet, adalet olmaz. Adalet hepimiz için gereklidir.

İstediğimiz adalet sadece hukuk önünde eşitlik değildir, toplumsal eşitliktir. Unutulmamalıdır ki, özgürlüğün, barışın ve demokrasinin teminatı adalet, adaletin teminatı ise eşitliktir.”

Şimdi adalet, eşitlik, özgürlük ve barış taleplerimizle Adalet Mitingine gidiyoruz. Kayyumla işinden edilen işçilerin, hapsedilen sendikacıların, iş cinayetlerinde yitirdiğimiz kardeşlerimizin, yıllardır vaatlerle kandırılan taşeron işçilerinin, KHK’larla akademiden uzaklaştırılan akademisyen dostlarımızın, kamu çalışanı sınıf kardeşlerimizin, grevleri yasaklanan üyelerimizin adalet taleplerini meydana taşıyoruz. Tüm emekçileri Adalet Mitingine davet ediyoruz.

DİSK olarak 9 Temmuz 2017, Pazar günü saat 16.00’da Maltepe Beşçeşmeler Meydanında buluşup miting alanına yürüyeceğiz.

Hepimiz İçin Adalet istiyor, Adalet için Hepimiz ayağa kalkıyoruz