DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs için Bakırköy Halk Pazarı'na çağrı yaptı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs için Bakırköy Halk Pazarı'na çağrı yaptı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs'ı İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlama kararı aldı.

Taksim Meydanı’nın emekçilere bu yıl da kapatılmasının ardından bir basın açıklaması yapan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İstanbul'da 1 Mayıs’ın Bakırköy Halk Pazarı'nda kutlanacağını açıkladı.

Ortak yapılan çağrıda "HAYIR"ını al da gel! Emek, Barış ve Demokrasi için Yaşasın 1 Mayıs" ve "1 Mayıs alanları bu sene emek, barış, demokrasi için milyonların HAYIRLI buluşmaları olacak" dendi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Genel Merkezi’nde gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla 1 Mayıs gündemlerini ve programlarını açıkladılar.

Basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı, DİSK üyesi sendikaların merkez ve şube yöneticileri ve işçiler katıldı.

'MİLYONLARIN HAYIRLI BULUŞMALARI OLARAK ÖRGÜTLENEDEK'

DİSK Genel Başkanı Kani Beko okuduğu ortak açıklamada, 2017 1 Mayıs’ının, hile-hurda ile dayatılan tek adam rejimine karşı demokrasi için,  Ortadoğu’daki çatışmaların ateşine sürükleyen savaş politikalarına karşı barış için, giderek pervasızlaşan emek düşmanlığına karşı emeğin hakları için, milyonların HAYIRLI buluşmaları olarak örgütleneceğini duyurdu.

Meslek örgütleri ve sendikalar, İstanbul’da Bakırköy Halk Pazarı başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde olabildiğince yaygın, kitlesel, coşkulu ve ‘HAYIR’lı 1 Mayıs buluşmalarını birlik içerisinde örgütlemeye karar verildiklerini söyledi.