Dış basında Süleyman Şah operasyonu

Süleyman Şah Türbe ve Karakolu'na yapılan operasyonu dış basın son dakika olarak duyurdu.

(İleri - Dış Haberler) Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan 'Şah Fırat' operasyonu dış basın ve yabancı ajanslar tarafından son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

İşte o haberler:

THE GUARDİAN: Türk Ordusu Suriye'de bulunan türbedeki askerleri tahliye etmek için sınır ötesi operasyon düzenledi.

AFP: Türk birlikleri IŞİD’in kontrolünde olan Suriye topraklarındaki Osmanlı türbesinde görev yapan askerlerini tahliye etti. 700 askerden oluşan Türk birlikleri cumartesi gecesi Suriye topraklarına girerek IŞİD’in tehdidi altındaki askerlerini ülkeye geri getirmek üzere operasyon yaptı.

AL ARABİYA: Türkiye, türbedeki askerleri tahliye etmek için Suriye'ye girdi.

REUTERS: Türk ordusu 39 tankın da dahil olduğu 100 askeri araçla Suriye’ye girerek gece saatlerinde başlattığı operasyonla Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerini tahliye etti. Operasyonu Başbakan Davutoğlu açıkladı.

AP: Türkiye gece yarısı Suriye’ye başlattığı operasyonla Osmanlı türbesini koruyan askerlerini tahliye etti. Ordudan yapılan açıklamada bir askerin ‘kaza sonucu’ hayatını kaybettiğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu ise türbenin Suriye’de yeni bir yere nakledileceğini söyledi.

NEW YORK TIMES: Türk ordusu Suriye’ye başlattığı askeri operasyonla, bir süredir IŞİD’in kuşatması altında olan Süleyman Şah Türbesi’ni Türkiye’ye getirdi ve burayı koruyan askerlerini tahliye etti.

HAARETZ: Türk Ordusu Suriye operasyonunu tamamladı ve Süleyman şah Türbesi'nde görev yapan askerler başarıyla tahliye edildi. 

BBC: Türkiye Süleyman Şah Türbesi'ni tahliye etmek için Suriye'ye girdi. Tankların da dahil olduğu büyük bir konvoy, Süleyman Şah'tan geri kalanları ve türbeyi koruyan askerleri geri getirdi.  

CNN: Yaklaşık 40 Türk askeri tarafından korunan Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi devam eden güvensizlik ortamı nedeniyle boşaltıldı. Türbe Suriye'de bulunmasına rağmen Türk toprağı olarak sayılıyordu.