Diplomatik kriz spora da sıçradı: Türkiye, Rotterdam’daki Karate Turnuvası’na katılmayacak

Diplomatik kriz spora da sıçradı: Türkiye, Rotterdam’daki Karate Turnuvası’na katılmayacak

Türkiye Karate Federasyonu, bugün başlayacak olan Dutch Open: Uluslararası Karate Turnuvası'na katılmayacağını organizatörlere bildirdi.

Türkiye Karate Federasyonu (TKF); Rotterdam’da yapılacak Dutch Open: Uluslararası Karate Turnuvası’na katılmayacağını bildirdi.

Evrensel'in aktardığına göre; TKF, 17-19 Mart’ta Hollanda Karate Kulübü KBN’nin ev sahipliğinde Rotterdam’da yapılacak olan yarışmaya 47 sporcuyla katılacağını açıklamıştı. KBN, diplomatik kriz sonrası TKF’nin Rotterdam olaylarını protesto ettiğini söyleyerek turnuvaya katılmayacağını kendiklerine telefonla bildirdiğini duyurdu.

Yarışmaya, 40’a yakın ülkeden aralarında dünya çapında isimlerin de bulunduğu 1240’tan fazla karateci katılıyor.

BU, SADECE SPORCULARA ZARAR VERİR

Dutch Open Yöneticisi Ronald Meijer, “Resmi bir açıklama yapılmadı ama sanırım Rottrerdam olayları ve sonrasında ortaya çıkan diplomatik gelişmeler nedeniyle bu kararı aldılar. Sadece ‘Gelmiyoruz’ dediler. Resmi bir açıklama yapmayacak kadar gururlu insanlarla karşı karşıyayız. Ancak bunun etkisi sporculara, antrenörlere olur. Bu tür turnuvalar halklar ve sporcular arasında sadece güzel ilişkilerin, dostlukların ortaya çıkmasına yol açar. Dostluk ilişkileri spor dünyası için önemli ve diplomatik krizlerin vb. bir etkisinin olmaması gerekir”  dedi.  Meijer, “Dünyanın en büyük karate turnuvası olan Dutch Open, ‘Karate 1 Premier Lig’ adıyla karate dünyasının 1. ligidir. Çok başarılı sporcuları ve şampiyonları olan Türkiye´nin katılmayacak olması bizi üzdü” dedi.

DAHA FAZLA