Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu: Cinayet için organize oldukları delillerle mevcut

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu: Cinayet için organize oldukları delillerle mevcut

Hrant Dink cinayetiyle ilgili ortaya çıkan görüntülere ilişkin İleri Haber’e açıklamalarda bulunan Hakan Bakırcıoğlu, “Trabzon ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin bu cinayet için organize oldukları delillerle mevcut” dedi.

Dün servis edilen görüntülerde katil Ogün Samast'la birlikte Gülen Cemaati'nden 6 jandarma istihbaratçı subayın olay yerinde inceleme yaptıkları ve Dink cinayetini planladıkları iddia edildi. İleri Haber olarak yeni çıkan görüntüler üzerine Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu’ndan davanın seyri ile ilgili düşüncelerini öğrendik.

Dün servis edilen görüntülerin ardından davanın seyri nasıl olacak, siz görüntüleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Trabzon ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin bu cinayet için organize oldukları delillerle mevcut. İstihbarat birimlerinin 2006’dan itibaren bu cinayetin gelişiminden haberi olduğu herkesin malumu. Zaten bugün servis edilen görüntüler cinayet dosyasında da mevcut. Bu görüntüler üzerine Temmuz ayında bahsi geçen kişilere tutuklamalar yapıldı. Yeni olan ise görüntülerin kamuya servis edilmiş olması.

Şimdi bu görüntülerin servis edilmesiyle kamuoyu oluşması davanın seyrini nasıl etkiler?
Dosyadaki gizlilik kararı sebebi ile kamuoyunun bu bilgiye yeni ulaşmış olması önemli ancak dediğim gibi bu görüntüler zaten mevcuttu ve bu görüntülerin üzerine operasyon düzenlenerek tutuklamalar yapıldı. Biz de bu cinayetin tüm bağlantılarıyla açığa çıkması için çalışmayı sürdüreceğiz.

Önümüzdeki süreçte davanın seyrinden beklentileriniz neler?
Soruşturma derinleşmeli, Dink cinayetinde karar kim yada kimler tarafından ne zaman verildi, uygulanmasında kimlerin dahli ve bilgisi vardı, tüm bu soruların cevaplarının ve cinayetin bütün bağlantılarının açığa çıkarılmasını istiyoruz.