Deyrizor: Suriye'nin Leningrad'ı

Deyrizor: Suriye'nin Leningrad'ı

Suriye'nin Leningrad'ı Deyrizor'da direniş devam ediyor.

Şam’ın 450 km kuzey doğusunda yer alan Deyrizor Sünni Arap nüfusun yoğun olduğu bir kent. 3 yıldır IŞİD kuşatması altında olan kentte 120 bini aşkın sivil yaşıyor. 

Halep, Suriye’nin Stalingrad’ı ise Deyrizor da Suriye’nin Leningrad’ı niteliğinde.

IŞİD, geride bıraktığımız günlerde Musul ve Anbar’dan buraya binlerce militanını çekerek kenti 360 derece kuşattı. 4 gün önce IŞİD’in Deyrizor taarruzuna başladığı saatlerde İsrail Suriye’nin batısındaki bir askeri havaalanına roketli saldırı düzenledi. Suriye’den bir tehdit ya da saldırı gelmediği halde düzenli olarak Suriye’ye saldıran İsrail, kimi zaman IŞİD’e kimi zaman El Nusra’ya sahada destek oluyor. 

Son dört günde üç yılın en ağır çatışmalarının yaşandığı kentin savunması için direnen bir avuç Suriye askerine bugün havadan Rus ve Suriye jetleri destek verdi. Bazı bölgeleri IŞİD’in elinden alan Suriye Ordusu, hava üssü kuşatmasını kırmaya çalışıyor.

Ordu birlikleri Panorama civarı, Rakka Köprüsü ve Teym bölgesi, Kebacip, Hüseyiniye, Cnayne ve Bğayliye köylerinin yanı sıra Serda Dağı ve havaalanı bölgelerinde teröristlerin toplanma yerleri ve hareket eksenlerine karşı askeri operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor.