Devrimci Yapı-İş üyesi işçiler Zorlu Center önünde eylem yapacak

Devrimci Yapı-İş üyesi işçiler Zorlu Center önünde eylem yapacak

Zorlu Center bünyesinde proje yürüten ABZ firması çalışanı işçiler, önce Dev Yapı-İş üyesi oldukları için baskı gördü, ardından da "projenin sona ermesi" bahanesiyle işten çıkarıldı. Alacakları da ödenmeyen işçiler, gasp edilen hakları için yarın Zorlu Center önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

Farklı projelerde çalışan 8'i sendika üyesi 14 işçi, "ekonomik daralma", "projenin sona ermesi" gibi bahanelerle işten çıkarıldı. Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını belirten emekçiler, 19 Ekim'de firmanın ofisi önünde gasp edilen haklarını savunmak için direnişe geçti.

Direnişin ikinci günü işçilerle temas kuran firma yetkilileri, işçilere alacaklarının 23 Ekim Pazartesi günü yatırılacağını söyledi. Ancak firmanın ödemeleri yapmaması üzerine işçiler salı günü bir kez daha firma önüne gitti. İkinci kez direniş başlatan işçilere bu sefer sadece 18 günlük alacakları ödendi. 

Dev Yapı-İş üyesi işçiler, gasp edilen hakları için çarşamba günü (yarın) saat 13.00'da Zorlu Center önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.