Devrimci Parti üyelerine onlarca yıl hapis

Devrimci Parti üyelerine onlarca yıl hapis

Mahkeme, cenazeye katılma ve basın açıklamasını suç sayarak ceza yağdırdı.

Devrimci Parti üyelerinin de yer aldığı dosya kapsamında yargılananların duruşması bugün İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Mahkeme, IŞİD’e karşı savaşta ölen devrimcilerin cenaze ve basın açıklamalarına katılanlara ceza yağdırdı.

Mahkeme, Halil Sönmez’e 16 yıl 6 ay, Yasin Aydın’a 5 yıl, Murat Can Emir’e 9 yıl 3 ay, Selim Polat’a 10 yıl 3 ay ve Ahmet Sebat’a ise 8 yıl hapis cezası verdi.

Dava dosyası, 11 Şubat 2016’da Bayrampaşa’daki Yeni Şafak gazetesi ve Küçükçekmece’deki Yeni Akit gazetesinin binasına yapılan saldırılara ilişkin açılmıştı. Bu dosya kapsamında 1 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da  gerçekleşen polis operasyonu sonucunda 11 kişi gözaltına alınmış, Devrimci Parti üyesi Yasin Aydın ve Halil Sönmez’in de aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Sönmez, 12 Aralık 2017 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıya ilişkin “Söz konusu saldırıyı gerçekleştirdiklerine dair yeterli delil bulunamaması” nedeniyle sanıklara ceza verilmedi ve bu suçlamayla ilgili haklarında beraat kararı verildi.