Devletten Zafer Çağlayan'a aylık 200 litre yakıt

Devletten Zafer Çağlayan'a aylık 200 litre yakıt

Eski bakanlar Zafer Çağlayan ve Mustafa Elitaş'a koruma aracı tahsis edildiği ve araçlara aylık 200 litre dizel yakıt verildiği açıklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanıtlaması istemiyle TBMM'de verdiği soru önergesinde eski bakanların hangilerine araç tahsis edildiğini, bu araçların markalarını ve sağlanan yakıt miktarını sordu.

'AYLIK 200 LİTRE DİZEL YAKIT'

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP'li Tanrıkulu'na verdiği yanıtta, "Eski Bakanlar Zafer Çağlayan ve Mustafa Elitaş'a birer adet 2013 model Reanult Fluence marka koruma aracı tahsis edilmiş olup, tahsis edilen araçlar aylık 200 litre dizel yakıt ile sınırlandırılmıştır" ifadelerini kullandı. 

TAMİR VE BAKIM MASRAFLARI DEVLETTEN

Koruma kararı verilen eski bakanların güvenliğini sağlayan polislere, en son görev yaptığı kurumdan koruma aracı tahsis ediliyor. Tamir ve bakımları devletçe karşılanan araçlara ayrıca yakıt imkanı sağlanıyor. Kimi bakanların makam otomobili olarak da kullandığı araç tahsisi bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı.