Devlet 'şaşırtmadı': PKK'li diye taksi şoförünü öldürdüler

Devlet 'şaşırtmadı': PKK'li diye taksi şoförünü öldürdüler

Van Erciş’te dün akşam saatlerinde PKK’li oldukları iddiası ile öldürülen iki kişiden birinin taksi şoförü olduğu açığa çıktı

Van’ın Erciş ilçesi’nde PKK’li oldukları gerekçesi ile öldürülen iki kişiden birinin Zafer Ceyhan isimli taksi şoförü olduğu ortaya çıktı.

Gazete Yaşam’ın haberine göre, Van Valiliği tarafından çağrılan Ceyhan’ın ailesi hastanede Ceyhan’ın cenazesini teşhis ederek teslim aldı.

TAKSİ KAYIP

Ceyhan'ın, dün akşam kendisine gelen telefon üzerine Yeşilova Mahallesine gittiği ve PKK’li olduğu gerekçesi ile öldürüldüğü belirtildi.

Görgü tanıkların ifadesine göre Ceyhan’ın Aselsan İlköğretim Okulu civarında bir ara sokağa girdiği ve burada daha önce pusu atan güvenlik güçlerinin yaylım ateşine maruz kaldığı öne sürüldü.

Yaşanan olay sonrasında Ceyhan’ın kullandığı ticari taksinin bölgeye getirilen bir vinçle olay yerinden alındığı ve ailesine taksinin nereye götürüldüğü konusunda bilgi verilmediği ifade edildi.

YOLA HENDEK KAZILMIŞ

Ceyhan’ın gideceği yol istikametinde hendek kazıldığı öne sürülürken, Ceyhan’ın ticari taksi ile dönüş yaptığı sırada yayılım ateşine tutulduğu ve yanında bulunan henüz kimlik bilgilerine ulaşılamayan bir kişi ile birlilkte öldürüldüğü ifade edildi.

VALİLİK: BİR GRUP PKK MENSUBU İLE ÇATIŞMA ÇIKTI

Van Valiliği’nin açıklaması ise yaşanan olayı doğrularken, açıklamada öldürülen kişilerin PKK mensubu olduğu iddia edildi.

Van Valiliği’nin açıklamasında, “İlimiz Erciş ilçesinde, 28.09.2017 günü saat 20:40 sıralarında, devriye görevi yapan emniyet görevlilerimizin aldığı ihbar üzerine, bölgeye zırhlı araçlarla sevk edilen özel hareket unsurlarımız ile Yeşilova mahallesinde bir grup silahlı PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu arasında kısa süreli çatışma yaşanmış, çatışma sonucunda iki örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan ilk kontrollerde; 1 tabanca, 1 el bombası, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ile bu tüfeğe ait 4 şarjör ele geçirilmiştir. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetleri kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.

Taksicinin güvenlik güçlerince öldürülmesi olayı ise yeni değil. Bölgede daha önce de çok sayıda sivil vatandaş güvenlik güçleri tarafından öldürülerek "PKK'li oldukları" gerekçesi öne sürülen olaylar yaşandı.