Bahçeli: Kuzey Irak'taki referandum savaş sebebi sayılmalı

Bahçeli: Kuzey Irak'taki referandum savaş sebebi sayılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında Kuzey Irak'ta yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin, "Bu referandum Kürdistan provasıdır. Türkiye için gerekirse de savaş sebebi sayılmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Bahçeli Koray Aydın'ın istifası hakkında ise "Kişinin tercihinden dolayı saygı duymak gerekir partimiz açısından da hayırlı olmuştur" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

-İstikrarsızlık zemin bulmaktadır. Her şey ortadadır. Pek çok meselemiz vardır, çözüm bekleyen çok sayıda sorun yumağı dağ gibi karşımızda durmaktadır. Oyalanmak ise Türkiye'ye haksızlıktır. Korumamız gereken milli varlığımızla birlikte hakettiği mevkilere yükselmeyi beklemektedir. Vakit kaybına tahammül kalmamıştır. Milletin kafası karışık, sıkıntıları fazladır.

-Suriye’nin İdlib şehrine operasyonla ilgili planlar Türkiye'nin iyice köşeye sıkıştırılması emelidir. ABD'nin Suriye temsilcisinin Türkiye sınırında El Kaide varlığını dile getirmesi maksatlıdır.

-PKK'ya karşı İran'la operasyon hazırlığı bize göre olumludur. Terör sorununun üstesinden öncelikle bölge ülkelerinin karşılıklı çıkarları gözeterek yardımlaşma çabaları ile gelinebilecektir.

-(Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bağımsızlık referandumu) Referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmaldır. Bu referandum Kürdistan provasıdır. Türkiye için gerekirse de savaş sebebi sayılmalıdır. Peşmerge yönetimi Türk milletinin sabrını daha fazla zorlamaktan vazgeçmelidir. 

'KILIÇDAROĞLU TUTUKLANACAK' SÖYLENTİLERİ

-Ana muhalefet partisi liderinin tutuklanma ihtimali üzerinde yazılıp çizilmektedir. Bize göre demokrasi hayatımıza zarar vermektedir. Bilinçli, sistematik, defolu bir kampanya gündemdedir. Kılıçdaroğlu'nun yalnızca Cumhurbaşkanı'nın anlık bir beyanından anormal sonuçlar üretmesi bize göre trajikomiktir. Bir suça karışmış, suç işlemiş birisi varsa elbette hukuki sorumluluğu doğacak ve hakim önüne çıkacaktır. CHP lideri ile ilgili sıcak tartışma ortamının kasten dolaşımda tutulduğunu görmek lazımdır. 

Dış destekli karanlık çevrelerin telaşı dikkat çekicidir. 

KORAY AYDIN'IN İSTİFASI

-İstifa tek taraflı bir tercihtir. Kişinin tercihinden dolayı saygı duymak gerekir partimiz açısından da hayırlı olmuştur. 2019 seçimi için adres sunan, birilerini hava boşluğuna atıyor demektir. 

"ATLET" TARTIŞMASI,

-Buna yorum gerekmez. Kim neyi giyiyorsa giysin. Ancak siyeti iç çamaşırı seviyesine düşürmemek gerekir.