Dev Turizm İş İstanbul Şubesi yönetimi, genel merkez tarafından feshedildi!

Dev Turizm İş İstanbul Şubesi yönetimi, genel merkez tarafından feshedildi!

Dev Turizm İş İstanbul Şubesi yönetimi, sendika genel merkezi tarafından kongre süreci bahane edilerek feshedildi. Şube yöneticileri karara tepki gösterdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm İş) İstanbul Şubesi yönetimi, oy çokluğuyla kongre kararı aldı. Kongre kararını genel merkeze ileten şube yönetimi, genel merkez kararıyla görevden alındı. Şube yönetimi ise genel merkezin görevden alma kararına tepki gösterdi. 

İleri'ye konuşan Dev Turizm İş İstanbul Şubesi'nin görevden alınan başkanı Salih Karakoç, görevden alınma kararının geçtiğimiz aylarda sendikada yaşanan tasfiye sürecinin devamı olduğunu belirtti. Genel Başkan Mustafa Saffet Yahyaoğlu'nun sendikayı anti-demokratik bir anlayışla yönettiğini belirten Karakoç, "Genel başkan, hiç kimseye danışmadan tek başına hareket ediyor, kendisine muhalif olan, kendisini eleştiren herkesi görevden uzaklaştırıyor" dedi. 

Dev Turizm İş'te geçtiğimiz aylarda genel merkezin sendika gelirlerini örgütlenme çalışmaları, grev fonu gibi alanlar yerine gereksiz büro açmaya harcaması yönünde eleştiriler dile getirilmişti. Geçtiğimiz haziran ayında, sendikadaki yönetim anlayışını eleştirdikleri gerekçesiyle Eş Genel Başkan Didem Erkıvanç Türkay, Genel Örgütlenme Uzmanı Naim Göktaş, Örgütlenme Daire Başkanı Ali Karabudak ve Eğitim Daire Başkanı Barış Bergil görevlerinden uzaklaştırılmıştı. 

Karakoç, anlaşmazlığın kaynağında, genel merkezin işçi hakları ve örgütlenmeye yeterince önem vermemesinin olduğunu belirterek, "Bunlara karşı çıktık. DİSK Başkanı Kani Beko ile de defalarca görüştük, sorunun çözülmesini istedik ancak herhangi bir çözüm üretilmedi" dedi. 

Genel merkezin fesih kararına karşı gerek yasal gerekse de sendikal tüm haklarını kullanacaklarını belirten Karakoç, "Üyemiz olan işçiler ile toplantılar yapıyoruz, onlara yaşananları tüm açıklığıyla anlatarak onları da sürece dahil etmeye çalışıyoruz. İşçiler ne karar verirse biz de o yönde hareket edeceğiz" dedi.