Derbinin raporu ortaya çıktı: Tosic 10 maç ceza alabilir!

Derbinin raporu ortaya çıktı: Tosic 10 maç ceza alabilir!

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta çıkan olaylara ilişkin federasyon temsilcilerinin hazırladığı rapora göre Beşiktaşlı Tosic 10 maç ceza alabilir.

Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz pazar günü Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta çıkan olaylara ilişkin federasyon temsilcilerinin raporu ortaya çıktı.

Sahada oynanan maçı, soyunma odası tünelini ve soyunma odası koridorlarını sürekli denetleyen temsilciler Mehmet Sarıbuva, Mehmet Ali Yurtseven ve Candemir Özdemir, raporlarında maçın olay adamları Dusko Tosic ve Robin van Persie ile ilgili önemli ayrıntıları tespit edip raporlarına yazdı.

TOSİC 10 MAÇ CEZA ALABİLİR

Raporun en dikkat çeken bölümü, maçın 41. dakikasında Van Persie'ye kafa attığı için kırmızı kart gören Tosic’e ilişkin.  

Temsilciler raporlarının bu bölümünde, Tosic'in kırmızı kart gördükten sonraki hareketlerine ilişkin, "Kırmızı kart gördükten sonra Tosic, sahadan çıkarken güçlük çıkardı. Arkadaşları ve görevlilerin müdahalesiyle dışarı çıkarıldı" ifadelerini kullanıyor. 

Temsilciler ayrıca Tosic’in kırmızı kart görmüş olmasına rağmen, başkasının akredatisyon kartıyla maçı izlediğini tespit ettiklerini belirtiyorlar.

Tmesilcilerin bu tespitine ilişkin sosyal medyada da görüntüler yayılırken, Tosic'in Disiplin Talimatı’nın 47. maddesinin A bendi uyarınca en az 8 maç ceza alması bekleniyor. Kırmızı kart cezası ile birlikte Sırp futbolcunun cezası toplamda 10 maça çıkabilir.

VAN PERSIE DE İNCELENSİN

Raporda Van Persie'ye de yer veren temsilciler, Hollandalı yıldızın tribüne dil çıkarmasını ve elini şortunun içine sokmasını da tespit ettiklerini ifade ediyorlar.

Bu konuda karar verebilmek için maç görüntülerine ihtiyaç duyulduğunu belirten gözlemciler, kayıtların yayıncı kuruluştan alınıp incelenmesini talep ediyor.

Bu incelemeden sonra Hukuk Kurulu Van Persie’nin hareketinde hakaret kastı görürse Disiplin Kurulu’na sevk edebilecek. 

VAN PERSİE: FORMAMI DÜZELTİYORDUM

Van Persie ise söz konusu görüntülerde 'uygunsuz' bir hareket yapamdığını sadece formasını düzelttiğini belirterek, "Görüntüler dikkatle incelenirse, formamı şortumun içine sokuyorum. İddia edildiği şekilde bir harekette bulunmam söz konusu değil. İngiltere’deki maç görüntülerim incelenirse aynı hareketim görülebilir. Kimse olayları çarpıtmasın" şeklinde konuştu. 

GÜNEŞ, KJAER, DEMİREL VE TUNA

İlk yarının bitiminden sonra tünelin girişinde ve içinde yaşanan olaylar da temsilcilerin raporlarına yansıdı.

Şenol Güneş-Simon Kjaer ve Volkan Demirel-Tamer Tuna tartışmasını da, 'Tünelin önünde itişip kakıştılar' diye not alan temsilciler, bu konuda da yayıncı kuruluştan görüntülerin temin edilmesini talep ettiler.

Yine Hukuk Kurulu bu görüntüler üzerinden söz konusu 4 ismi PFDK’ya sevk edip etmemeye karar verecek.

BEŞİKTAŞ'A SAHA KAPATMA CEZASI GELEBİLİR

Raporda taraftar, saha olayları, kötü tezahürat, sahaya giren seyirciler, tehlikeli madde ve Fenerbahçe Menajeri Hasan Çetinkaya’nın yaralanması da yer alıyor.

Beşiktaş’a saha kapatma cezası gelirse, bu lige yansımayacak, bir sonraki sezonki kupa maçlarında uygulanacak. Madde atan taraftarın ise e-bileti iptal edilecek.

DAHA FAZLA