Der Spiegel: Zeybekçi Alman firmalarına yüzde yüz koruma sözü verdi

Der Spiegel: Zeybekçi Alman firmalarına yüzde yüz koruma sözü verdi

Alman Der Spiegel gazetesinde yayınlanan haberde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Alman yatırımcılar için yüzde yüzlük koruma garantisi sağladığı ifade edildi.

Alman Der Spiegel gazetesi Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerilimin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Reuters’a verdiği mülakatı  “Önce provoke ettiler, sonra yatıştırmak için çabaladılar” ifadeleriyle haberleştirdi.

‘Türk ekonomisi yabancı yatırımlara oldukça bağımlı’ denilen haberde, Reuters’a konuşan  Zeybekçi’nin söz konusu terör şüphelileri listesinde yer alan Alman firmalarının üzerine gidileceğine dair  haberleri yalanladığı belirtildi.

“ÖNCE PROVOKE ETTİLER SONRA YATIŞTIRMAYA ÇABALADILAR”

Alman Der Spiegel’de yayınlanan haber şöyle:

“Önce provoke ettiler, sonra yatıştırmak için çabaladılar. Türkiye Daimler ve BASF’ı önce terör destekleyicisi olarak suçladı sonra ise Ekonomi Bakanı “Alman dostlarımız” diye hitap etti.

Türkiye’nin ekonomiden sorumlu kanadı Almanya ile girilen çatışmayı yatıştırmaya çabalıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Reuters Ajansı’na bildirdiğine göre Ankara, Alman yatırımcılar için yüzde yüzlük koruma garantisi sağlıyor.

Diğer yandan Türk ekonomisi yabancı yatırımlara oldukça bağımlı. Ekonomi Bakanı Zeybekçi söz konusu terör şüphelileri listesinde yer alan Alman firmalarının üzerine gidileceğine dair olan haberleri yalanladı. “Bunlar yalan haberlerdir” diyen Zeybekçi, Türkiye’nin Almanya’ya hiçbir suretle böyle bir liste vermediğini söyledi. “