Deniz Yücel'e tahliye kararı

Deniz Yücel'e tahliye kararı

Aylardır tutuklu olan gazeteci Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verildi. Yücel kararının ardından cezaevinden serbest bırakıldı.

İleri Haber

Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verildi.

Haberi, Yücel’in çalıştığı gazete Die Welt ve Avukatı Veysel Ok resmi Twitter hesaplarından duyurdu.

MERKEL-YILDIRIM GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

Almanya Şansölyesi Angela Merkel dün Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerde "Deniz Yücel davası bizim için önemli" demişti.

Merkel, dün Yıldırım ile birlikte Berlin'de düzenlediği basın toplantısında "Deniz Yücel konusu çok büyük önem taşıyor. Kendisi için 1 yıldır iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunmaktadır. Bugün tekrar bu davanın çok büyük önem taşıdığını ifade ettim" ifadelerini kullanmıştı.

[ih2]

Yıldırım da toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Almanya ile ilişkilerin normalleşmesi mesajları vermişti. Tahliye kararının söz konusu görüşmenin arkasından gelmesi dikkat çekti.

ERDOĞAN ‘ASLA’ DEMİŞTİ
Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yücel’in Almanya’ya iade edilmesine ilişkin, “Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla” ifadelerini kullanmış, gazeteciyi ‘ajan terörist’ olmakla suçlamıştı.


DENİZ YÜCEL’İN EŞİNDEN AÇIKLAMA: SONUNDA!

Deniz Yücel'in eşi Dilek Yücel de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sonunda! Deniz özgür!" ifadelerini kullandı.

 

MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılması sonrası açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Deniz Yücel serbest kaldığı için memun oldum" dedi.

 

İLERİ HATIRLATIYOR

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’a ait elektronik postalarla ilgili haberlere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılmış, 14 Şubat 2017'de avukatı Veysel Ok ile birlikte kendi gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gözaltına alınmıştı. Yücel, PKK liderlerinden KCK Eş Başkanı Cemil Bayık ile yaptığı röportaj nedeniyle "terör propagandası” ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

[ih3]

Türk ve Alman vatandaşı olan Yücel’in serbest bırakılması için Alman federal hükümetinin gösterdiği çabalar sonuçsuz kalmış, Tayyip Erdoğan Yücel'i "terörist” ve "ajan” iddialarıyla suçlamıştı.

Yücel, aylardır herhangi bir iddianame hazırlanmadan cezaevinde tutuluyordu.

 

DAHA FAZLA