Dengin Ceyhan yeniden piyanosunun başında: 'Kavuştuk birbirimize...'

Dengin Ceyhan yeniden piyanosunun başında: 'Kavuştuk birbirimize...'

"Erdoğan'a hakaret" iddiasıyla tutuklanmasının ardından serbest kalan piyanist Dengin Ceyhan yeniden piyanosunun başına geçti.

Piyanist Dengin Ceyhan, 'cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla 14 Şubat günü gece saatlerinde evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmış ve 8 günlük gözaltı sürecinden sonra mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Haziran direnişi sırasında piyanosuyla direnişte yer alan Ceyhan'ın tutuklanması büyük bir toplumsal tepkiye yol açmış, sosyal medyada 'Dengin çıkacak yine çalacak' ifadeleriyle Ceyhan'a destek mesajları yağmıştı. 

Gelen tepkilerin ardından tutuklanmasından 3 gün sonra tahliye edilen Ceyhan, yeniden piyanosunun başına geçti.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Ceyhan, mesajında 'Kavuştuk birbirimize...' ifadesini kullandı. 

DENGİN CEYHAN KİMDİR?

Dengin Ceyhan 1991’de Antakya’da doğdu. Piyano derslerine 8 yaşında başladı. 2001- 2002 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yetenek Sınavını kazanarak Piyano alanında eğitimine Prof. Dr. Binnur Ekber ile başladı. Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını yaptığı Bodrum Gümüşlük Eklisia Müzik Festivali kapsamında 2008 yılında Kemal Gekiç, Daniel Gortler, Stephen Gutman, Gülsin Onay ile, 2009 yılında yine aynı festivalde Alexander Madzar, Emre Elivar, Misha Dacic ve Gülsin Onay ile çalıştı. 2012 yılında konservatuvardan mezun oldu ve sözleşmeli öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl ocak ayında H.Ü.A.D.K yüksek lisans piyano programına başladı.  Dengin Ceyhan kişisel konserlerinin dışında birçok soliste piyanosuyla eşlik etti. Eylül 2012’de "Türkler ve Bilim: Dünden Yarına" kapsamında solist Hosrov Emiri ile "Türklerin Dünyasından Ezgiler" adlı konseri verdi. Antalya, Mersin, Samsun Devlet Opera ve Balesi Koro Kadrosu sınavlarında eşlikçi olarak yer aldı. 2013 yılında Ertuğrul Fırat Oğuz için düzenlenen  Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın Onur Ödülü Altın Madalya töreninde bestecinin eserlerini çaldı. TOBB Üniversitesinde, Antakya Kültür ve Sanat Merkezinde, İstanbul Süreyya Operası’nda konserler verdi. Polifonik Korolar Şenliği’nde Çukurova Senfoni Orkestrası Çocuk Korosu’na eşlik etti.  Ankara Devlet Tiyatrosu’nun  “Barış” (Yücel Erten); "Cesaret Ana ve Çocukları" (Ayşe Emel Mesci); “Shakespeare Zorda”( İlham Yazar)  oyunlarında müzisyen olarak görev aldı.  A.Ü. DTCF Tiyatro Bölümü’nde “Mezbahaların Kutsal Johanna'sı” (Kadir Çevik) oyununun müziklerini besteledi ve çaldı.

Konservatuvarda verdiği derslerin, konserlerin yanı sıra piyanosu ile çeşitli etkinliklere katıldı, destek verdi. “İnsanlara yardımcı olabilmek için elimden gelen tek şey piyano çalmak, müzik yapmak” diyen Dengin Ceyhan, 2014 yılında İrfan Şahinbaş  Atölye Sahnesi’nin yıkımının engellenmesi için başlatılan nöbetin içinde  yer aldı. Aynı yıl “Piano for Soma” etkinlikleri kapsamında Davide Martello ile Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da konserler verdi. 31.05.2015’te Abbasağa Parkında yapılan “Gezi’nin 2. Yılı” etkinliğinde piyano çaldı. Andrey Karlov’a düzenlenen saldırının ardından bir süre kapalı kalan Çağdaş Sanatlar Merkezinin açılış konserinde ‘Stabat Mater’ oratoryosunda piyano çaldı. En son 10 Şubat’ta Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü kapsamında bir dinleti yaptı.

DAHA FAZLA