Demokratik Katılım Grubu: Çağdaş, laik, demokrat tüm hekimleri meslek örgütlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Demokratik Katılım Grubu: Çağdaş, laik, demokrat tüm hekimleri meslek örgütlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Demokratik Katılım Grubu, İTO seçimlerine yönelik karalamalara dair açıklama yaptı.

İleri Haber

İstanbul Tabip Odası Demokratik Katılım Grubu, Pazar Günü yapılacak İTO seçimi öncesi herkesi seçimlere katılmaya çağrıda bulunmak ve seçimlerle ilgili yayılan şaibeler için basın açıklaması yaptı.

Demokratik Katılım Grubu olarak seçimlere Bakanlık Bürosu Değil Meslek Örgütü!” şiarı ve yenilenmiş aday listeleriyle katılacaklarını duyurdular.

Asal görevimizi hekimlerin haklarını  korumak, çalışma ve yaşam koşullarının iyileşmesini sağlamak  ve  tüm yurttaşlarımıza eşit, ücretsiz, nitelikli, çağdaş bir sağlık hizmeti için  çalışmaktır diyen Demokratik Katılım Grubu açıklamasına şöyle devam etti:

Ülkemizde uygulanan sağlık politikaları ise ne yazık ki aksi istikamette ilerliyor.

Kışkırtılmış sağlık talebinin yarattığı aşırı iş yükü…

Hastalara yeterli süreyi ayırmamıza imkân sağlamayan poliklinik sayıları…

Dünyada örneği görülmemiş bir şekilde, 80 milyon nüfusa 110 milyon başvuruyla istiap haddini çoktan aşmış, yıllardır S.O.S. veren acil servisler…

Popülist politikacıların ucuz oy avcılığı için uygulamaya koyduğu yanlış politikalar…

Hacamattan sülüğe kadar bilimi ve etiği yok sayan uygulamalara itibar ve pazar yaratma çabaları…

Başta siyasetçiler olmak üzere yöneticilerin hekimlere yönelik sevgisiz, hürmetsiz, değer bilmez tutumları…

Yoksulluk sınırının altında emekli hekim maaşları…

Mesleğimizi icra ederken maruz kaldığımız şiddet…

İsyan ediyoruz!..

Otuz yıllık mücadele birikimiyle seçimlerde aday olan Demokratik Katılım Grubu üyeleri haftalardır İstanbul’un devlet-üniversite-özel bütün hastanelerini, aile sağlığı merkezlerini, toplum sağlığı merkezlerini, polikliniklerini, tıp merkezlerini ziyaret ediyor; meslektaşlarımızla buluşup onları seçimlere katılmaya ve meslek örgütümüze sahip çıkmaya davet ediyor. İstanbul Tabip Odası seçimlerinin binlerce hekimin buluştuğu bir şenlik, hekimlerin meslek örgütlerine sahip çıktığı bir şölen olarak gerçekleşmesi için çalışıyor.

Sırtını siyasi iktidara ve Bakanlığa dayamış, çoğunluğu idari-mesleki kariyerlerini liyakate değil sadakate borçlu olanlardan oluşan rakip grup ise hekimlerle buluşmak yerine sürekli olarak tabip odamız aleyhine çalışıyor.

Aylardır “Türk Tabipleri Birliği’nin isminden ‘Türk’ ibaresi çıkarılsın”, “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları kapatılsın” diye kampanya yürütüyorlar. (Şimdi de İstanbul Tabip Odası yönetimine aday oluyorlar!)

İki ay önce yandaş sendika ve derneklerin organizesinde İstanbul Tabip Odası’nın önüne gelip ağza alınmayacak hakaretler ve tehditler savurdular.

Peşinden, hacamatçı derneklerini devreye sokup Nuruosmaniye Cami önünde “Dik dur eğilme, Hacamatçılar seninle!” pankartıyla meslek örgütümüze karşı eylem yaptırdılar.

Bugünlerde de yandaş medyadaki yandaş kalemlere İstanbul Tabip Odası seçimlerinde hayatta olmayan hekimlerin yerine oy kullandırıldığı gibi akla hayale sığmayacak, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan yazılar yazdırıyor, asılsız şaibeler yayarak hekimlerin oylarıyla kazanamayacaklarını bildikleri seçimlerden Yüksek Seçim Kurulu marifetiyle galip çıkmaya çalışıyorlar.

Kendilerini uyarıyoruz:

İstanbul Tabip Odası Seçimlerinde Trafoya Kedi Girmez!

İstanbul Tabip Odası seçimleri her zaman açık, şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleşir.

Bizim fıtratımızda sınav sorularını çalmak, seçimlere hile karıştırmak yoktur.

Gelin, bu etik dışı tutumunuzdan vazgeçin.

Çağdaş, laik, demokrat bütün hekimlere sesleniyoruz:

15 Nisan Pazar günü sergilenebilecek olası oyunlara karşı meslek örgütümüze ve sandıklara sahip çıkalım; oylarımızı Demokratik Katılım Grubu’nda birleştirerek İstanbul Tabip Odası’nı Bakanlık bürosuna çevirmeye çalışanlara gerekli cevabı verelim.

Saygılarımızla.

DAHA FAZLA