Demirtaş’tan Soylu’ya yanıt: Kitabımın gelirini gemileri olan çocuklara değil, ekmeği bile olmayanlara bağışladım

Demirtaş’tan Soylu’ya yanıt: Kitabımın gelirini gemileri olan çocuklara değil, ekmeği bile olmayanlara bağışladım

Demirtaş: “Süleyman Soylu çok yanlış anlamış. Kitabımın gelirini gemileri olan çocuklara değil, ekmeği bile olmayan çocuklara bağışladım.”

Selahattin Demirtaş “Onun kitabının gelirine ihtiyacımız yok” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt geldi.

Gafları ve olaylarıyla ünlü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı kitabı Seher’i TÜYAP'ta kitabınızı imzalayan yazar ve sanatçılar için, 'Onlardan entel olmaz, ancak dantel olur' demiş, kitabın gelirinin çocuklara bırakılmasına ilişkin 'Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür ve çocuklarını eğitmek için onun parasına da, puluna da ihtiyacı yok' ifadeleri kullanmıştı.

Demirtaş’tan Soylu’nun bu sözlerine yanıt geldi.

Artı Gerçek’ten Erdal İmrek’in sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Soylu yanlış anlamış” dedi.

“Kitabımın gelirlerini gemileri olan çocuklara değil, ekmeği bile olmayan çocuklara bağışladım” diyen Demirtş’ın sözleri şu şekilde:

“Mahalle kabadayısı ağzıyla konuşan bir adam bakan oldu diye saygın bir konuma erişmiş sayılmaz. Buna cevap vermek bile benim için zuldür. Ama kitabın gelirlerini zaten gemileri olan çocuklara değil, ekmeği bile olmayan çocuklara bağışladım. Çok yanlış anlamış.”

'ÇOCUKLARA İYİ BİR GELECEK BIRAKAMAYACAKSAK YAZIKLAR OLSUN BİZE'

“Çocuklarınızın size mektup yazdığını, büyük kızınızın keman, küçük kızınızın da gitar çalmaya başladığını hatta telefonda size de dinlettiklerini öğrendik. Hem kendi çocuklarınız hem de kitabınızın gelirini de bağışladığınız tüm çocuklar için bir mesajınız var mı?” sorusuna da yanıt veren Demirtaş şunları söyledi:

“Çekilen bütün acılar, ödenen bütün bedeller en çok da çocuklar içindir. Bütün çocuklar ayrımsız en değerlilerimizdir. Benim çocuklarımın da dünyadaki diğer hiçbir çocuktan üstünlüğü yoktur, daha değersiz de değillerdir. Ceylan'ın da, Berkin'in de, Uğur'un da, Eren'in de, Yasin'in de katledilmediği bir dünyadır özlemimiz. Bu ve daha nice çocuklar benim çocuklarımdan değersiz değil ki. Kaybettiklerimizin anısına en azından yaşatmayı başardığımız çocuklara daha iyi bir gelecek bırakamayacaksak yazıklar olsun bize.”