Demirtaş olmazsa Hamzaoğlu formülü

Demirtaş olmazsa Hamzaoğlu formülü

HDP’nin büyük oranda üzerinde ortaklaştığı Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının engellenmesi durumunda Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu formülü üzerinde duruluyor.

HDP’de 24 Haziran’da partinin cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ın ismi üzerinde büyük oranda uzlaşma sağlanırken, Demirtaş’ın resmen aday olarak açıklanmasının olası bir ceza ihtimaline karşı son ana kadar bekletileceği kaydediliyor.

DEMİRTAŞ ENGELLENİRSE HAMZAOĞLU

Demirtaş’ın adaylığının engellenmesi durumunda ise HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun aday olabileceği ifade ediliyor. HDP’de dün Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı. Geç saatlere kadar süren HDP PM toplantısının ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı da yapıldı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre HDP’de cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ın ismi üzerinde büyük oranda uzlaşma sağlandı.

RESMEN AÇIKLANMASI İÇİN DAVA BEKLENİYOR

Eski HDP liderinin adaylığının resmi olarak açıklanması konusunda hem seçim takvimi hem de 30 Nisan’da Demirtaş hakkında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşmanın beklenmesi gerektiği görüşü dile getiriliyor.