Darbeci askerler şubatta hakim karşısına çıkacak

Darbeci askerler şubatta hakim karşısına çıkacak

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminde AKP İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan 74 asker ile Sabiha Gökçen Havalimanının ele geçirilmesine teşebbüs eden 62 asker hakkında hazırlanan iddianameleri kabul etti. Sanıklar hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Sabiha Gökçen Havalimanının ele geçirilmesi teşebbüsüne ilişkin 28'i tutuklu 62 asker ile AKP İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan 14'ü tutuklu 74 asker hakkında hazırlanan iddianameler üzerindeki incelemesini tamamladı. Sputnik'in haberine göre, mahkeme heyeti, her iki iddianamenin de kabulüne karar vererek, her iki dosyada tutuklu toplam 42 rütbeli sanık askerin tutukluluk halinin devamına hükmetti. Heyet, güvenlik ve salon yetersizliğini dikkate alarak duruşmaların Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılmasına karar verdi. 

İLK DURUŞMALAR 6 VE 23 ŞUBAT'TA

AKP İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan askerlerin yargılanacağı davanın ilk duruşması 6 Şubat'ta, Sabiha Gökçen'i ele geçirmeye teşebbüs eden askerlerin yargılanacağı davanın ilk duruşması ise 23 Şubat'ta görülecek.

SANIKLAR HAKKINDA ÜÇER DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ 

Savcılık tarafından sanıkların tümü hakkında TCK'nın 309, 311. ve 312. maddesi uyarınca ayrı ayrı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca Sabiha Gökçen'i ele geçirmeye çalışan sanıkların bir kısmının 'silahlı terör örgütüne üye olmak', bir kısmının da 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamalarıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. AKP İstanbul İl Başkanlığını işgal girişiminde bulunan sanıkların ise bir kısmının "silahlı terör örgütüne üye olmak", bir kısmının da "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçlamalarıyla  5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.