Darbe fırsatçılığı sürüyor: KTÜ'de KESK ve TTB üyesi asistan hekim açığa alındı

Darbe fırsatçılığı sürüyor: KTÜ'de KESK ve TTB üyesi asistan hekim açığa alındı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) asistan hekim olarak görev yapan KESK ve TTB üyesi Mihriban Yıldırım, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı. Sendika.org'un haberine göre, Yıldırım, 5 Ağustos’ta  KTÜ Personel Daire Başkanlığı’ndan tarafına tebliğ edilen yazıyla, “Paralel devlet yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan personel” hakkında başlatılan soruşturmaya dahil edildiğini öğrendiğini belirtti.Yıldırım, tebliği alır almaz soruşturmaya itiraz dilekçesi verdiğini, ayrıca savunma hazırlamak üzere soruşturmaya ilişkin evrakların suretlerinin tarafına iletilmesi için KTÜ Rektörlük birimine başvurduğunu söyledi.Soruşturma gerekçesinin tebliğde yer almadığını vurgulayan Yıldırım, yıllarca gericiliğe ve cemaat-iktidar ilişkilerine karşı mücadele ettiğini dile getirerek şöyle konuştu:

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) asistan hekim olarak görev yapan KESK ve TTB üyesi Mihriban Yıldırım, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı. Sendika.org'un haberine göre, Yıldırım, 5 Ağustos’ta  KTÜ Personel Daire Başkanlığı’ndan tarafına tebliğ edilen yazıyla, “Paralel devlet yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan personel” hakkında başlatılan soruşturmaya dahil edildiğini öğrendiğini belirtti.

Yıldırım, tebliği alır almaz soruşturmaya itiraz dilekçesi verdiğini, ayrıca savunma hazırlamak üzere soruşturmaya ilişkin evrakların suretlerinin tarafına iletilmesi için KTÜ Rektörlük birimine başvurduğunu söyledi.

Soruşturma gerekçesinin tebliğde yer almadığını vurgulayan Yıldırım, yıllarca gericiliğe ve cemaat-iktidar ilişkilerine karşı mücadele ettiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu sadece bana değil toplumun tüm ilerici, laik ve demokrat kesimlerine yapılmış bir hakarettir. Yakın zamana kadar iktidarlarının işbirlikçisi darbecilere devlet arazilerini parsel parsel peşkeş çekenlerin; darbeciler şaibeli sınavlarla kadrolara, eğitim kurumlarına yerleşirken ikna olanların; devletin tüm imkânlarını FETÖ için seferber edenlerin veremediği hesabın bedelini biz ödemeyeceğiz."

Soruşturmanın bir hata olduğunu ve sorumlularının bir an önce bu hatadan dönmeleri gerektiğini  söyleyen Yıldırım, “Eğer bu girişim bir hata değil de planlıysa, bu soruşturma ve görevden uzaklaştırmalar kasıtlı olarak muhalif ve ilerici kesimleri hedef alıyorsa; bilsinler ki bu ülkenin ilerici, laik ve demokrat güçlerini karşılarında bulacaklardır” dedi.

"DARBE FIRSATÇILIĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ!"

TTB Asistan Hekim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada ise, "Öğrenciliğinden bu yana, inandığını cesaretle alenen söylemiş, önce TTB TIP ÖĞRENCİLERİ KOLU’nda mücadele etmiş, Yürütme Kurulunda sorumluluk almış, şimdiyse genç bir asistan hekim olarak TTB asistan ve genç uzman hekim kolunda mücadele eden Mihriban Yıldırım arkadaşımız herhangi bir dayanak sunulmadan, FETÖcu terör örgütü üyeliği suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılmış, Karadniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalındaki görevinden alınmıştır." denildi. 

"En kısa zamanda bu soruşturma saçmalığına son verilmeli, arkadaşımız haklarını savunduğu halkının hizmetine geri dönmelidir." denilen açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Darbecilerle demokratları, cemaat üyeleri ile Gezi’nin “çapulcu” hekimlerini ayırmak zorundasınız.

Başımız dik! Vicdanımız rahat! Cesaretimiz tam!

Bizler daima, halkın sağlığı, sağlıkçıların hakları, nitelikli sağlık hizmeti, emek, barış, özgürlük geçmişte susmadık, haykırdık. İktidarla ortak olup, gölgelerde kendi planlarını kuranlardan hiçbir zaman olmadık.

Şimdi de susmayacağız, haykıracağız.

Öğrenciliğinden bu yana, inandığını cesaretle alenen söylemiş, önce TTB TIP ÖĞRENCİLERİ KOLU’nda mücadele etmiş, Yürütme Kurulunda sorumluluk almış, şimdiyse genç bir asistan hekim olarak TTB asistan ve genç uzman hekim kolunda mücadele eden Mihriban Yıldırım arkadaşımız herhangi bir dayanak sunulmadan, FETÖcu terör örgütü üyeliği suçlaması ile hakkında soruşturma başlatılmış, Karadniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalındaki görevinden alınmıştır.

Kararın altında imzası olan Yüksek Öğrenim Kurulu-YÖK ve tüm sorumlular bu "hatalarından" ivedilikle dönmeli, arkadaşımız en kursa sürede genç yaşta yaşamını haklarını savunmaya adadığı hastalarının hizmetine dönmelidir.

Yetkililerin bu girişiminin bir hata olmasını umuyoruz.
Darbecilerle demokratları, cemaat üyeleri ile Gezi’nin “çapulcu” hekimlerini ayırmak zorundasınız.

Ancak devletin en başındaki isim miting meydanlarında, bu çeteciler tarafın aldatıldığını söyleyerek halkından özür dilerken, demokratik kitle örgütlerinde yıllardır verdikleri ilerici, laik, toplumcu, demokrat mücadelelerle tanınan onurlu isimlerin hakkında açılan soruşturmaların sayısı artmaktadır.

Yaşanan süreç darbecilere dönük operasyonların kamuoyundaki meşruiyeti iktidarın bekası adına tüm toplumsal muhalefeti susturulması hedefiyle hukuksuzluğun damga vurduğu, bir cadı avı için kullanılmaya başlandığı izlemini vermektedir.

Bu ülkenin aydınlanmacı, yurtsever, demokrat, toplumcu birikiminin karşısında bu niyetin başarısızlığa mahkûm olduğu bilinmelidir.

Asistan arkadaşımız Dr. Mihriban Yıldırım yalnız değildir!

En kısa zamanda bu soruşturma saçmalığına son verilmeli, arkadaşımız haklarını savunduğu halkının hizmetine geri dönmelidir."

TTB Asistan ve Genç Uzman Hekim Kolu