'Damat Albayrak'ın maillerini haberleştiren gazeteciler gözaltında

'Damat Albayrak'ın maillerini haberleştiren gazeteciler gözaltında

Etha Haber Ajansı sorumlu müdürü ve kapatılan Özgür Radyo yayın koordinatörü Derya Okatan, Enerji Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın maillerine ilişkin yapılan haberler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Başta Etha Haber Ajansı sorumlu müdürü ve kapatılan Özgür Radyo yayın koordinatörü Derya Okatan olmak üzere, kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabir Metin Yoksu, eski Diken editörü Tunca Öğreten, Birgün Gazetesi çalışanı Mahir Kanat ve Yolculuk Gazetesi Müdürü Eray Saygın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler gerekçesiyle gözaltına alındı.

Özgür basına karşı girişilen baskılar ve yıldırma operasyonları sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini haberleştiren gazeteciler evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Albayrak’a ait mailler hakkında herhangi bir soruşturma açılmazken, özgür basın emekçilerine karşı açılan soruşturmalar hukuksuzluğun ve haksızlığın boyutunu gözler önüne seriyor.

Gözaltına alınan gazetecilerin Diken'in eski editörlerinden serbest gazeteci Tunca Öğreten, Birgün Muhasebe Müdürü sarı basın kartı sahibi Mahir Kanaat, DİHABER Diyarbakır Haber Şefi Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Eray Sargın ve Etkin Haber Ajansı (ETHA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan olduğu bildirildi.

TGS: BİR KEZ DAHA GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR DİYORUZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yapılan açıklamada da "Gazetecilerin yaptığı şey gerçekleri halka ulaştırmaktır. Bu yüzden bir kez daha 'gazetecilik suç değildir' diyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'nin dört bir yanında bombalar patlarken, IŞİD Suriye'de Türk askerini öldürürken, gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz. Gazetecilerin yaptığı şey gerçekleri halka ulaştırmaktır. Bu yüzden bir kez daha ‘Gazetecilik suç değildir' diyoruz. Gözaltındaki ve tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.