Dağıstan'da festivale silahlı saldırı: 5 ölü, 5 yaralı

Dağıstan'da festivale silahlı saldırı: 5 ölü, 5 yaralı

Rusya'nın güneyindeki Dağıstan'da gerçekleştirilen festivalde, kalabalığa ateş açıldı. Saldırıda 5 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Rusya’ya bağlı Dağıstan’ın Kizlyar kentinde geleneksel bahar festivali Maslenitsa kutlamalarının yapıldığı kiliseden dönen bir gruba kimliği belirsiz bir kişinin ateş açtığı, ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırganın ise güvenlik görevlilerince öldürüldüğü bildirildi. 

HAYATINI KAYBEDENLER SİVİL

Hayatını kaybedenlerin sivil olduğunu söyleyen yetkili, kilisede yapılan ayin sonrasında kimliği bilinmeyen bir kişinin üzerlerine av tüfeğiyle ateş açtığını belirtti. Yaralananlardan 2'sinin ise güvenlik görevlileri olduğu aktarıldı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Sputnik'te yer alan habere göre, soruşturma komitesinden yapılan açıklamada, saldırganın kimliğinin belirlendiğini, kalabalığa ateş açan şahsın 1995 doğumlu 22 yaşında bir bölge sakininin olduğunu belirtti.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters, Dağıstan'daki Kizlyar şehrinde saldırının IŞİD tarafından üstlenildiğini duyurdu.

IŞİD'in medya kanalı Amaq'a dayandırılan haberde örgütün saldırıyla bağlantısını doğrulayacak bir kanıtın sunulmadığı ifade edildi.