Dağ keçilerinin ölüm nedeni tespit edildi

Dağ keçilerinin ölüm nedeni tespit edildi

Dersim’de son bir hafta içerisinde ölen çok sayıda dağ keçisinin ölüm nedenİ tespit edildi.

Dersim’de son bir hafta içerisinde görme kaybı ve kanlı ishal sonrası ölen 8 dağ keçisin ölüm nedeninin keçi vebası hastalığı olduğu tespit edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ölen keçilerden alınan numunelerin, incelenmek üzere Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’na gönderilmesinin ardından tespit edilen hastalık ile ilgili açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Erkösüz konuyla ilgili şunları söyledi:

"Hastalığın ismi Peste des Petits Ruminants’dır (küçük baş vebası). Bu hastalık daha çok küçük baş hayvanlarda görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Keçi vebası, yalancı sığır vebası gibi isimlerle de anılır. Bölgemizde ilk defa görüldü. Daha önce koyun ve keçilerde daha çok rastlanmasına rağmen dağ keçilerinde ilk kez tespit edildi. Belirtileri ağızda erozyon ve ülserler karakterize olurken, solunum sistemi belirtileri gösterir. Solunum güçlüğü, öksürük irinli olarak göz ve burun akıntısı görülür.”

DAHA FAZLA