ÇYDD Başkanı Çelikel: TGB'ye gerekli cevabı verdik

ÇYDD Başkanı Çelikel: TGB'ye gerekli cevabı verdik

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, yayınladığı açıklamada "Atatürk’ün arkasına saklanarak beni yargılamaya kalkmak, kimsenin haddi değildir" dedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB); Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu tarafından eğitim alanında atılmak istenen gerici adımlara karşı hazırlanan "Veli El Kitabı" isimli broşüre "Atatürk'e yer vermiyorlar" iddiasıyla ÇYDD'yi ve dernek başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel'i hedef göstermişti.

Yazılı bir açıklama yayınlayarak söz konusu iddialara cevap veren Çelikel, "Atatürk’ün arkasına saklanarak beni yargılamaya kalkmak, kimsenin haddi değildir" diyerek şunları söyledi:

"Türkiye’de Laik ve Bilimsel Eğitim Atatürk’ün Eseridir; 
Atatürk Düşüncesi Olmadan Savunulamaz.

Bilinen bir gazete adına iki TGB’li genç üniversiteli, 26 kuruluşun beraber çalıştığı Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu Yürütme Kurulu toplantısına kendi fikirlerini dayatmak için geldiler. Ben ve arkadaşlarım kendilerine gerekli cevapları verdik.

Bu hareket, eğer LABEP ve ÇYDD’ye karşı olumsuz bir algı yaratmak operasyonu değilse, bu gençlerin siyasi bakış açılarının geldiği çizginin daha da üzücü ve acıtıcı olduğunu söylemeliyim.

Ülkede bir kasırganın yakıcı etkisi devam ederken toplumda demokrasiye dayalı bir hoşgörünün yerleşmesi için ihtiyacımız olan birlikteliğe, kuruluşundan bir yıl sonra yapılan bir yıpratma projesine prim vermememiz, maalesef, asılsız suçlamalarla değerlendirilmiştir.

En az 60 yıl hukuku, Atatürk Devrimlerinin felsefesi içinde yorumlamış olan, yaşayan birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu ya da başkan olarak Atatürk Devrimleri ve laikliği, demokrasi ve insan haklarını savunmuş bir hocanın neyi, niçin yaptığını anlayamamış gençlerin varlığı, gerçekten üzüntü kaynağı olmuştur.

Geride bıraktığım hayatımın ve ÇYDD kurucu üyeliğimin, sekiz - dokuz yıllık Genel Başkanlığımın her aşaması büyük Atatürk’e minnet duygularıyla geçmiştir. Atatürk’ün arkasına saklanarak beni yargılamaya kalkmak, kimsenin haddi değildir.

Atatürk Cumhuriyetini, köklü Atatürkçü kurumları ve kişileri değersizleştirerek, yıpratarak toplumu ayrıştırıcı yöntemlerle koruyamayacağımızı; birleştirici, akılcı bir siyasal, toplumsal anlayışa ihtiyacımız olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.

Hukuksal girişimlerde bulunacağımı da bildirmek istiyorum.

Sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. Aysel Çelikel
Genel Başkan"