Cumhuriyet Gazetesi, 'Adalet istiyoruz' manşetiyle çıktı

Cumhuriyet Gazetesi, 'Adalet istiyoruz' manşetiyle çıktı

Cumhuriyet gazetesinin 17 çalışanının yargılandığı davanın İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görüleceği ilk duruşması öncesi Cumhuriyet gazetesi bugün, "Adalet istiyoruz" manşetiyle çıktı.

Cumhuriyet çalışanları 267 günlük tutukluluğun ardından bugün hâkim karşısına çıkıyor. Asılsız iddialar, iftiralar ve karalamalarla hazırlanan iddianamede gazetecilerin 7,5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Davada, Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Okur Temsilcisi Güray Öz, Köşe Yazarı Hakan Kara, Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Karikatüristi Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik ve Bülent Utku, Cumhuriyet Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Avukat M. Kemal Güngör ile Muhabiri Ahmet Şık tutuklu olarak, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, Cumhuriyet yazarları Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, gazetenin muhasebe çalışanı Gülseli Özaltay, gazetenin eski çalışanı Bülent Yener ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise dosyada ‘firari sanık’ olarak yer alıyor.

Cumhuriyet Gazetesi, bugünkü sayısında 'Adalet istiyoruz' manşetiyle çıktı. "Cumhuriyet'i susturma operasyonunda haklarında dava açılan 11'i tutuklu 17 yazar, çizer, muhabir, avukat ve yöneticimiz, sansürün kaldırılışı nedeniyle Basın Bayramı olarak kabul edilen bugün hakim karşısına çıkıyor" ifadeleriyle duyurulan dava hakkında, "FETÖ' üyeliğinden yargılanan Savcı Murat İnam'ın başlattığı soruşturma nedeniyle bugün duruşmaya çıkacak Cumhuriyetçiler, mahkemede basın özgürlüğünü, demokrasiyi ve hukuku savunacak" denildi.

'YARGININ SINAVI'

Cumhuriyet'in 'Yargının sınavı' başlığıyla devam ettiği haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine sahip çıkması, demokrasi ve özgürlüklerden yana olması nedeniyle daha önce de pek çok kez saldırılara, suikastlara hedef olan gazetemiz, geçmişte olduğu gibi bugün de ilkelerinden ödün vermeyecek. Cumhuriyet davası bu nedenle Cumhuriyetçilerin değil, yargı erkinin hukukun temel ilke ve gereklerine bağlı kalıp kalmayacağının sınavı olacak."