Cumhuriyet davasının savcısı ‘Gülen’e hakaret edemezsiniz’ diyerek dava açmış!

Cumhuriyet davasının savcısı ‘Gülen’e hakaret edemezsiniz’ diyerek dava açmış!

Cumhuriyet davası savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı’nın ‘Gülen’e hakaret edemezsiniz’ diyerek Cumhuriyet yazarı hakkında davacı olmuş.

Cumhuriyet'e karşı soruşturma dosyasını hazırlayan Savcı Murat İnam'ın “FETÖ”den 2 kez müebbet hapisle yargılandığının ortaya çıkmasından sonra bu kez de duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı’nın ‘Gülen’e hakaret edemezsiniz’ diyerek Cumhuriyet yazarı Mime Kırıkkanat hakkında dava açtığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet davasında savunma yapan Bülent Utku, savcı Hacı Hasan Bölükbaşı’nın Gülen hakkında Kırıkkanat’a açtığı davayı duruşma salonunda dile getirdi.

“ALLAH’IN SOPASI BAŞLIKLI BÖLÜM SİZLE İLGİLİ”

Savcının “5 dakikadır iddianameyle alakasız konuşuluyor” itirazı üzerine Bülent Utku “Savcı bey, savunmamda ‘Allah’ın sopası’ başlıklı bölüm var. Sizle ilgili. Biz nasıl FETÖ’nün ipliğini pazara çıkardıysak, sizin de Fethullah Gülen’i nasıl koruduğunuzu anlatacağım” diye konuştu. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Fethullah Gülen’in Cumhuriyet yazarlarına karşı açtığı davalardan örnekler veren Utku, 8 Nisan 2014’te İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, Fethullah Gülen’e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Mine Kırıkkanat’ın avukatı olduğunu, duruşmada, Gülen’in duruşmaya çağrılmasını talep ettiğini ancak bu talebin reddedildiğini belirtti.

SAVCI GEÇİŞTİRDİ

Kırıkkanat hakkında 23 Temmuz 2013 tarihli “Dünya yalan, narkoz şirketten” başlıklı yazısı nedeniyle Fethullah Gülen’e hakaretten iddianame düzenleyen savcının da mevcut duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı olduğunu açıklayan Utkunun  suçlaması üzerine kendini savunmak zorunda kalan Bölükbaşı, “Suçlamalar bir kenara bırakılarak tensip işlemleri, mahkemeye heyeti tartışma konusunu olarak gündeme getirildi. Esasa ilişkin bir savunma görmedim. Sizinle daha önceden tanışıyoruz. Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda görev yaptığım süre içinde birçok görev yaptım, takipsizlik veya iddianame düzenlemişimdir. Takipsizlikleri inkâr edemezsiniz. Buna yanıt vermek durumundayım. Bir kararı çıkarıp delil olarak sunduğunuzu söylüyorsunuz. Her savcı gibi bizler de görevimiz objektif bağımsız ilkelere uygun, yasal mevzuat içinde karar verdiğimizi düşünüyorum. Bazı isnatlarda bulunuldu ama yanıt vermek istemiyorum. Bu şekilde kişiselleştirip yargılamayı farklı mecralara göndermek istemiyorum. Diğer savcıların yasal mevzuat çerçevesinde görev yaptığını düşünüyorum” dedi.