​Cübbeli Ahmet'e 'cinsel organlar için münasip ayetler' soruşturması

​Cübbeli Ahmet'e 'cinsel organlar için münasip ayetler' soruşturması

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye, kitabında yer alan "cinsel organlar (uzuvlar) için okunması münasip ayetler" nedeniyle soruşturma açıldı. Ünlü'nün "dini değerlere hakaret" ettiği ve​ "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen "​​aşağıladığı iddia ediliyor.

Cübbeli Ahmet olarak ​tanınan ​Ahmet Mahmut Ünl​ü'ye, ​yazdığı "Her bir uzuv için şifa ayetleri" ​adlı ​kitabında, "Dini değerlere hakaret" ettiği ve​ "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen" ​​aşağıladığı gerekçesiyle​ soruşturma ​açıldı. Ünlü, soruşturma kapsamında bugün ifade verdi. 

Ahmet Mahmut Ünlü, ​ifadesinde kitabındaki konuya ilişkin yazıların kendisi tarafından kaleme alınmadığını, "Fatiku’r ratk ala Ratikı’l-fetk" isimli Arapça eserden tercüme ederek ​naklettiğini ​söyledi.

'AYETLER UZUVLAR İÇİN OKUNABİLİR'

Ünlü, "Okuyan kişiler bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir. Amacım kesinlikle dini değerleri incitmek değildir. Kur’an-ı Kerim’deki ayetler ayaklar için, baş için, eller için nasıl okunabilirse insanın diğer uzuvlar​ için de okunabilir. Kaldı ki kitabımda tüm uzuvlara ilişkin sözler varken sadece 2 sayfasını alıp sanki ben cinsel içerikli bir konuda öneride bulunuyormuşum gibi lanse edilmesi kötü niyetli bir davranıştır. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Avukat Rasim Kubilay Ünlü, ayetlerin ve Allah’ın isimlerinin, hiçbir dini altyapısı olmayan, uydurma-üfürme yöntemlere alet edilmesinin ​İslam’a, Müslümanlara ve Allah’a hakaret olduğunu savundu.

DİYANET​'TEN GÖRÜŞ ALDI

Konu​yla alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan görüş aldığını ​​söyleyen ​Avukat Rasim Kubilay Ünlü, kurum tarafından verilen yanıtta, kitapta yazılanların hiçbir dini temeli bulunmadığını, bu hurafelerin İslamiyet’e zarar verilebileceğini ifade ettiğini belirtti.
Avukat ​​Ü​nlü, kitabın satışının yasaklanması ve el konularak toplatılmasını talebinde bulundu.

DAHA FAZLA